Ingezonden persbericht

Eerste accreditatie .EU-domeinen voor Networking4all

AMSTERDAM, 20050620 -- Networking4all, één van Nederlands grootste aanbieders van domeinnaamregistraties en ssl-certificaten, maakt bekend dat zij vanaf maandag 20 juni als eerste officieel geaccrediteerd is als '.EU registrar'. Dit wil zeggen dat Networking4all als eerste in Nederland is gerechtigd om (voor derden) .eu-domeinnamen te registreren bij EURid. Deze organisatie is verantwoordelijk voor administratie en toewijzing van .eu-domeinnamen. De inschrijving voor deze domeinnamen opent naar verwachting binnen een paar maanden.


Afgelopen donderdag vanaf 11:00 uur konden partijen die geaccrediteerd willen worden zich inschrijven. "Na het indienen van de inschrijving zijn we direct persoonlijk naar Brussel gegaan om de contracten te overhandigen aan EURid, de officiële instantie voor het toekennen van .EU domein," aldus Paul van Brouwershaven, Technical manager bij Networking4all. "Inmiddels hebben we alle benodigde informatie van EURid ontvangen en zijn we bezig ons systeem te koppelen aan dat van EURid."

De officiële startdatum voor het registeren van de .eu-domeinnamen is nog niet exact bekend. Volgens EURid zal dit naar alle waarschijnlijkheid in oktober 2005 zijn. Dan start de zogenaamde sunrise-periode. Deze periode is verdeeld in twee stukken van twee maanden. In de eerste twee maanden is het voor openbare instellingen, bedrijven en personen met een geregistreerde nationale handelsmerk, mogelijk om een domeinnaam aan te vragen. De twee daaropvolgende maanden kunnen houders van andere rechten die van toepassing zijn in een nationale wet van een lidstaat, hun domeinnaam vastleggen. Twee maanden voor de officiële start van de sunrise-periode wordt de startdatum bekend gemaakt. Omstreeks januari/februari 2006 zal het aanvragen van een .EU domeinnaam voor iedereen beschikbaar komen.

Networking4all zal de .EU registratie voor ¤ 9,50 per jaar gaan aanbieden. Hiermee houdt zij de prijs gelijk aan die van de andere populaire Top Level Domeinen. Wel ligt deze prijs ónder de inkoopprijs van ¤ 10,00 die Networking4all afdraagt aan EURid. Voor meer informatie zie: www.networking4all.com



Ingezonden persbericht