Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


20 juni 2005


Wilp - Fietsster raakt gewond


Een 55-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte zondagmiddag (19/6) gewond na een aanrijding. De vrouw fietste omstreeks 14.20 uur met haar echtenoot over de Marsstraat. Zij wilden bij de kruising de Deverterweg oversteken richting de Soerhuislaan. Haar man zag een auto naderen, maar de vrouw helaas niet. De 20 jarige automobilist uit Deventer remde nog krachtig, maar raakte nog net de fiets. De vrouw ging over de kop en liep hierbij een hoofdwond en meerdere schaafwonden op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Wilp - Auto over de kop - één gewonde


Zondagavond (19/6) raakte een 22 jarige Amersfoortse gewond. De vrouw zat bij een 21 jarige Deventenaar in de auto. Zij reden rond 22.25 uur over de A1 op de linker rijbaan. De bestuurder schrok van een hem achterop komende auto en wilde naar de rechter rijbaan sturen. Hierbij glipte waarschijnlijk het stuur uit zijn handen en schoten ze van de A1 af. De auto vloog van het talud over de kop, ging door een sloot en kwam toch nog op de wielen tot stilstand in een weiland. De bestuurder bleef ongedeerd. De passagiere werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.


Zutphen - Automobilist rijdt man van de fiets


De politie heeft zondagmiddag een 21 jarige Zupthenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht omstreeks 17.30 uur op de Berkenlaan een 24-jarige fietser uit Zutphen van achteren aangereden te hebben en darna te zijn doorgereden. De fietser moest in het ziekenhuis behandeld worden aan zijn verwondingen (zwaar gekneusde elleboog en schrammen over het hele lichaam). Getuigen zagen het ongeval en konden de politie een goed signalement gegeven van de bestuurder. Deze kon later aangehouden worden, nadat hij zich gemeld had op het politiebureau. In verband met nader onderzoek werd hij ingesloten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --