Edelman - DLV


15 - 6 - 2005

Compuware breidt ondersteuning bedrijfsapplicaties op HP Integrity Servers uit

Overstap van met Uniface gebouwde applicaties op HPs OpenVMS-platform zonder wijzigingen in de code

Compuware heeft haar ontwikkelomgeving Uniface verbeterd. Een nieuwe functionaliteit maakt het IT-afdelingen mogelijk om bedrijfsapplicaties snel in gebruik te kunnen nemen op HP Integrity Servers op basis van het besturingssysteem OpenVMS. De uitbreiding van Uniface onderstreept het belang dat Compuware hecht aan de ondersteuning van HP en de Intel Itanium 2-architectuur.

OpenVMS is een toonaangevend besturingsysteem voor bedrijfskritische applicaties en telt wereldwijd tien miljoen gebruikers. De serverlijn is gebaseerd op de Intel® Itanium® 2-processor. De belangrijkste kenmerken van OpenVMS zijn een hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid, beveiliging, clustertechnologie en verhoogde flexibiliteit voor grootschalige symmetrische multiprocessor systemen. Nu meer en meer grote organisaties er voor kiezen om hun zware toepassingen te migreren naar HPs Integrity-systemen, groeit het belang van een soepele migratie van applicaties. Naast een succesvolle ingebruikname van toepassingen op het platform waarborgt Compuwares integratie-oplossing ook de investeringsbeveiliging waarin HP voorziet bij applicaties die zijn ontwikkeld met Uniface.

Uniface is de ontwikkelomgeving van Compuware voor de bouw, vernieuwing en integratie van grote en complexe bedrijfsapplicaties die op tal van platformen in gebruik kunnen worden genomen. IT-afdelingen kunnen nu de total cost of ownership (TCO) van bedrijfskritische applicaties verlagen en de return on investment (ROI) verbeteren door hergebruik van componenten die zich al hebben bewezen en een vereenvoudigde implementatie van wijzigingen in toepassingen.

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

Meer over Compuware:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.compuware.nl

Berith Behrens-Selling
Compuware
tel: 020-311 88 16
e-mail: berith.selling@nl.compuware.com

Edelman
Rianne van der Sar
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: Rianne.vandersar@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl