FNV

Meerderheid van 84 procent stemt voor cao metaal en techniek

Met een meerderheid van 84 procent hebben de leden van FNV Bondgenoten in de metaal en techniek het principeakkoord voor hun nieuwe cao aanvaard. De stemming verliep helemaal via telefoon en internet, een primeur in geschiedenis van de arbeidsvoorwaardenvorming. "Natuurlijk ben ik er heel tevreden over dat de leden in zo'n grote getale achter dit akkoord zijn gaan staan", zo reageerde vakbondsonderhandelaar Jan Berghuis maandagmiddag, meteen na de bekendmaking, op de uitslag. "Maar het is ook duidelijk dat er nog heel vragen liggen."

De cao voor de 380 duizend werknemers (onder andere fietsenmakers, installateurs en metaalbewerkers) heeft een looptijd van 1 mei 2005 tot en met 31 januari 2008. Maar dat wil niet zeggen in de metaal en techniek gedurende die op zijn lauweren kan rusten. Berghuis: "Het akkoord bevat nog een aantal open einden, waarover we met elkaar in discussie moeten."

Dan gaat het om de exacte invulling van de nieuwe pensioenregeling en van de ketenaanpak voor preventie, reïntegratie en inkomensverzekering bij gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid. Bovendien moeten er nog afspraken gemaakt worden als gevolg van de invoering van een nieuw verzekeringsstelsel tegen ziektekosten.

"Ik hoop dat de betrokkenheid die de leden bij de totstandkoming van deze cao hebben getoond, ook dan weer zichtbaar zal zijn", zegt Berghuis. "Er is nog een hoop te doen."

Om de betrokkenheid te vergroten was een speciale website geopend die nog tot 1 juli in de lucht blijft. Alle informatie over de cao blijft te vinden op www.fnvbondgenoten.nl/techniek.

Het principeakkoorvoor de zogenoemde 'kleinmetaal' was door de bedrijfsgroepraad van FNV Bondgenoten met een positief advies aan de leden voorgelegd. Qua aantal leden is het de grootste cao - eigenlijk zes deel-cao's - die FNV Bondgenoten afsluit.

Volgens de cao kunnen de werknemers voor hun 65ste levensjaar blijven stoppen met werken. In 2006 kunnen werknemers nog bij 60 jaar en 7 maanden stoppen op basis van 87,5 procent van het gemiddelde loon. De leeftijd loopt daarna geleidelijk tot 62 jaar in 2016. Vanaf volgend jaar kunnen de werknemers bovendien fiscaal vriendelijk sparen voor levensloopverlof.

De structurele loonsverhoging over die periode bedraagt 3,25 procent in drie stappen. Jongeren tussen 18 en 25 jaar krijgen eenmalige uitkeringen van tweehonderd euro in januari 2006 en januari 2007.

Vakbondsleden kunnen een voordeel behalen van zestig euro poer jaar als ze hun contributie fiscaal vriendelijk uit het brutoloon gaan betalen.