Politie Midden- en West Brabant

Pesberichten district Tilburg

TILBURG, 20 juni 2005

Politie pakt drugshandelaar op

TILBURG Aan de Elzenstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om acht uur een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van het dealen in harddrugs. Dat werd gezien door de gewaarschuwde politie. In de fouillering van de man troffen agenten 610 euro en in totaal 15 bolletjes met drugs aan. De man is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Onder leiding van de rechter commissaris vond gisteravond een doorzoeking plaats in de woning van de aangehouden verdachte.

Gisteravond rond kwart over acht was er bij de politie een telefoontje binnengekomen dat er aan Elzenstraat in Tilburg vanuit een auto werd gedeald. Agenten die op de melding rijden zien dat er bij deze auto inderdaad iemand in het portier bij de bestuurder hing en dat er een overdracht van iets plaatsvond. Op grond van de Opiumwet werd de man gefouilleerd en kwamen er de 15 bolletjes en 610 euro boven tafel. De drugs en het geld werden in beslaggenomen. Na overleg met justitie vond er onder leiding van de rechter commissaris een doorzoeking plaats in de woning van de man aan de Besterdring, waarbij ook een drugshond van de politie Rotterdam Rijnmond werd ingezet. Bij deze zoeking werden twee personenautos in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger raakt gewond bij aanrijding

TILBURG Een 61-jarige Tilburger raakte gisteravond rond vijf over negen gewond toen hij met zijn invalidenwagen op de kruising van de Winkler Prinsstraat en de Generaal Smutslaan in aanrijding kwam met een personenauto, die bestuurd werd door een 21-jarige Goirlenaar. De invalidenman werd door het ongeval uit zijn invalidenwagen geworpen en liep hierbij een diepe hoofdwond en schaafwonden op.
Ambulancepersoneel heeft de gewonde Tilburger naar het St. Elisabethziekenhuis vervoert. Door personeel van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Midden en West Brabant werd op de plaats van het ongeval een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Man opgepakt na diefstal bierglazen bij Mundial

TILBURG Gisteravond om halftien hebben agenten aan de Ringbaan Zuid in Tilburg een 41-jarige man uit deze stad aangehouden. De man werd door beveiligingspersoneel van Festival Mundial betrapt bij de diefstal van 15 lege bierglazen. Bij inlevering van een bierglas kreeg men een muntje dat 1.75 euro waard is.

Agenten pakken man op voor huisvredebreuk

TILBURG Vannacht rond de klok van twaalf uur hebben agenten in een woning aan de Ringbaan Oost in Tilburg een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was de woning van zijn ex binnengedrongen en nadat zijn ex tweemaal had gevorderd dat de man haar woning moest verlaten en hij daaraan niet voldeed, hebben de agenten de man aangehouden. Eenmaal in de politiebus werd de verdachte agressief en recalcitrant. De politie heeft de man ingesloten en stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt bedreiging agressieve stapper

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de bedreiging van een 39-jarige cafébaas aan de Gasthuisring in Tilburg. Een nog onbekende stapper werd door de cafébaas zijn zaal uitgezet omdat de stapper andere klanten lastig viel. De man vertrok zonder zijn rekening te hebben betaald. Toen de cafébaas achter de man aanging om alsnog het geld voor het gebruikte gelag te innen, werd hij bedreigd met een groot mes. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vandalen steken coniferen in brand

TILBURG Drie tot nu onbekende vandalen hebben gisteravond rond halftwaalf aan de Arendlaan in Tilburg een conifeer in brand gestoken. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen.

TILBURG Vannacht rond middernacht hebben tot nu toe onbekenden aan de Groenewoudstraat in Tilburg een coniferenhaag in brand gestoken. Daarbij werd een brandbare stof gebruikt. De brand werd door de 69-jarige bewoner ontdekt toen hij televisie zat te kijken en werd opgeschrikt door de vlammenzee die de brand veroorzaakte. De coniferenhaag maakte deel uit van een gezamenlijke erf afscheiding. Van de beide benadeelden heeft de politie vannacht een aangifte opgenomen.

Tilburger met drank op veroorzaakt aanrijding

TILBURG In de parkeergarage van de Emmapassage hebben agenten vannacht om één uur een 22-jarige Tilburger aangehouden. De man had in de parkeergarage een aanrijding veroorzaakt en was tegen een geparkeerd staande auto gereden. Als agenten bij de aanrijding komen constateren ze dat de man gedronken heeft. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt acht verdachten van openlijke geweldpleging aan

TILBURG Op het terrein van Festival Mundial in het Leijpark in Tilburg hebben agenten gisteravond rond tien voor halftwaalf acht verdachten aangehouden. De verdachten, vijf mannen en drie vrouwen, komen uit Tilburg en zijn tussen de 16 en 41 jaar oud. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en diefstal van geld en goederen met geweld.

De zaak kwam aan het rollen toen de organisatie van het festival Mundial bekend maakte dat er geen munten meer omgewisseld konden worden voor geld. De aanstichter van het geheel, een 38-jarige Tilburger, accepteerde dit niet en gooide hierop het kassahokje, waarin een 24-jaruige Tilburgse vrouw zat, om. De vrouw kon nog net het vege lijf redden. Wel miste zij haar mobiele telefoon en na onderzoek bleek er ook geld uit het kassahokje gestolen te zijn.

Agenten in burger die van een en ander getuigen waren hebben met behulp van geüniformeerde collegas de bij dit incident betrokken personen aangehouden. Bij een van de vrouwelijke verdachten trof de politie geld in haar BH aan.

De verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in. Van twee caissières, 24 en 21 jaar oud, heeft de politie vannacht een aangifte opgenomen. Van een 21-jarige barkeeper heeft de politie een aangifte opgenomen terzake bedreiging.

Benzinediefstal in Bureau Brabant

TILBURG In het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant, dat morgenavond door Omroep Brabant Televisie wordt uitgezonden, besteedt dit programma ook aandacht aan een voorval van tanken zonder te betalen dat op 17 mei jl. werd gepleegd. Van de dader zijn video-opnamen gemaakt die tijdens de uitzending te zien zijn. Op het voertuig die de dader gebruikte zaten gestolen kentekenplaten.

Tilburgse vrouw van tas beroofd

TILBURG Een 28-jarige vrouw uit Tilburg heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van haar tas. De diefstal werd gisteravond tussen halftien en tien uur gepleegd op het terrein van Festival Mundial. Het slachtoffer lag op het gras met haar tas onder zich. De straatrover schopt de vrouw in haar zij en als de vrouw verbouwereerd overeind komt, ziet de tasjesrover kans haar tas weg te nemen waarop hij hard wegrent. In de tas van de vrouw zaten onder andere een mobiele telefoon en 30 euro. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman