Politie Gelderland-Zuid

Bromfietser op zijn helm geslagen

Nijmegen 20-06-2005 - (07)

Een 39-jarige bromfietser is zondagavond naar eigen zeggen op de Aldenhof 38e straat geslagen door een 40-jarige Nijmegenaar.

De 39-jarige reed met zijn bromfiets over de 37e straat met een familielid achterop. Hij wilde rechtsafslaan, de 38e straat in, maar uit de tegengestelde richting kwam een busje dat ook die straat in wilde rijden. Hierbij sneed de 40-jarige bestuurder de bromfietser af. Hierbij schreeuwde de 40-jarige tegen de 39-jarige.

Hierop keerde de 40-jarige zijn bromfiets en reed naar het inmiddels geparkeerde busje. Daarop begon de bestuurder meteen te schreeuwen dat de 39-jarige of een vriend van hem iets van de 40-jarige gestolen zou hebben. Hierbij begon hij aan de helm te trekken en daarna erop te slaan. Dat deed de man meerdere malen. Omstanders probeerden de man tegen te houden, maar inmiddels had hij ook de passagier van de bromfiets geslagen.

Op een gegeven moment konden de bromfietser en zijn passagier wegrijden. Toen er een politieauto kwam aanrijden, hebben de mannen hun verhaal aan de politie verteld. Hierop is de 40-jarige man even later in zijn woning aangehouden.