Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PROEF MET KOFFIE IN TREINEN SYNTUS SUCCESVOL VERLOPEN

Mogelijke doorstart na de zomervakantie

Doetinchem, 20 juni 2005 - De proef van Syntus met mobiele verkoop van koffie in haar treinen op het traject Tiel-Arnhem is succesvol verlopen. De proef die startte op 30 mei en afgelopen donderdag 16 juni is beëindigd, heeft tot enthousiaste reacties van reizigers geleid. Naar aanleiding van de opgedane ervaringen beraadt Syntus zich de komende tijd op een mogelijke doorstart na de zomervakantie op één of meerdere van haar treintrajecten.

De proef van Syntus met de verstrekking van koffie in de ochtenduren in de trein had tot doel de service in haar openbaar vervoer verder verhogen. De koffie werd door mobiele medewerkers geserveerd uit een zogenaamde 'thermorugzak'. Tijdens de eerste week van de proefperiode werd de koffie gratis geserveerd. Reizigers roemden met name de kwaliteit van de koffie in combinatie met de relatief lage prijs. Een beker koffie in de trein kostte na de eerste gratis actieweek bij Syntus het eenvoudige bedrag van EUR 1,-

Syntus B.V.

Openbaar vervoerbedrijf Syntus B.V. is opgericht op 28 mei 1999 en exploiteert zowel treinen als bussen in een geïntegreerd multimodaal vervoerconcept. Syntus exploiteert de spoorlijnen Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal en de op deze spoorlijnen aansluitende buslijnen. Tevens exploiteert Syntus sinds 1 april 2005 de spoorlijn Tiel-Arnhem v.v. Syntus rijdt met nieuwe Light-trains en moderne lagevloerbussen. Treinen en bussen rijden niet parallel aan elkaar, maar sluiten op elkaar aan. Eén vervoerbewijs is geldig in zowel trein als bus. Een groot gedeelte van het personeel is multimodaal inzetbaar en functioneert gecombineerd als treinmachinist, buschauffeur en service- & controlemedewerker. Syntus heeft op dit moment in de Achterhoek en Twente 400 personeelsleden in dienst.

////////////////////////////////////