Gemeente Lingewaard


Cursus 'gemeente voor burgers' in najaar

Hoe steekt de raad in elkaar? Wat heb ik als burger aan de algemene wet bestuursrecht? Hoe zit het met de gemeentelijke belastingen; waar betaal je eigenlijk voor en wat krijg je er voor terug? Zomaar een aantal vragen die behandeld gaan worden in de cursus 'gemeente voor burgers'. Iets voor u?

De eerste cursus werd dit voorjaar gegeven. De leden van de wijkplatforms fungeerden als proefpersoon. De proef bleek geslaagd. Met een rapportcijfer van gemiddeld 7,7 kwam de cursus goed uit de bus.

Eind september gaat de tweede cursus van start. De cursus behelst zes woensdagavonden in Huissen en Bemmel. Tijdens die avonden wordt de gemeente van verschillende kanten bekeken: als organisatie, vanuit de wet, als winkel, als planvormer, als link met de bewoners en als gever en nemer. Medewerkers van de gemeente geven een toelichting op basis van hun eigen werk.

De cursus is vooral interessant voor burgers die op een of andere manier al betrokken zijn bij de gemeente. Te denken valt aan vrijwilligers die actief zijn bij een (sport)vereniging, welzijnsinstelling of stichting of bij een van de wijkplatforms.

Deelname aan de cursus is gratis. De capaciteit is echter beperkt. Per cursus kunnen achttien personen deelnemen. Dankzij de kleine groep heeft de cursus een interactief karakter. Per jaar worden twee cursussen gegeven.

Heeft u interesse? Opgave is mogelijk tot 15 juli via het postadres van de gemeente: postbus 15, 6680 AA Bemmel, t.a.v. mw. A. Driessen, en onder vermelding van naam en adresgegevens. U krijgt dan een aanmeldingsformulier thuis gezonden.

Geplaatst 20 juni 2005