Ingezonden persbericht


Persbericht

UPS versnelt en vereenvoudigt handel met aziË

UPS Trade Direct nu beschikbaar van Azië naar Europa

BRUSSEL, 20 Juni 2005 - UPS (NYSE:UPS) maakt vandaag de meest recente uitbreiding bekend van de UPS Trade Direct Air en Ocean diensten. Klanten kunnen hun goederen nu sneller en efficiënter vervoeren tussen Azië en Europa, één van de snelst groeiende handelsroutes.

"Wat bedrijven willen, is een eenvoudige manier om hun producten van de fabrieksvloer in Azië direct op de Europese markt te krijgen. Een goed voorbeeld is de hightech-sector, die goed is voor 37% van de Aziatische export naar Europa. Speed to market en betrouwbaarheid zijn essentieel," aldus Wolfgang Flick, President UPS Europe.

"Maar het gaat om meer dan alleen de hightech-sector. De algemene containerexport van Azië naar Europa blijft met dubbele cijfers groeien. Wij willen ervoor zorgen dat UPS-klanten die goederen vervoeren van Azië naar Europa gebruik kunnen maken van een dienst, die reeds op andere mondiale handelsroutes voor vereenvoudiging van de handel heeft gezorgd," vervolgt Flick.

Trade Direct verbetert de efficiëntie van de toeleveringsketen, door vracht en pakketten voor verschillende (eind)klanten te vervoeren als één zending - per vliegtuig of boot - met slechts één doaune-inklaring. Bij aankomst in Europa worden de pakketten in het Europese vervoersnetwerk van UPS opgenomen en direct naar de eindgebruikers vervoerd. Gebruikers van Trade Direct profiteren van snelheid, volledig zicht op de zending, belastingvoordelen en grotere klantentevredenheid, en dat via één enkele bron.

De introductie van Trade Direct op de route van Azië naar Europa is het gevolg van de succesvolle invoering op andere belangrijke handelsroutes. UPS lanceerde Trade Direct op de route van Europa naar de Verenigde Staten in januari 2005 en is van plan rond januari 2006 met deze dienst te beginnen op het traject VS - Europa.

UPS is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Het bedrijf biedt tal van mogelijkheden voor het synchroniseren van goederen, informatie en kapitaal. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, VS, en het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden. De aandelen van UPS worden verhandeld op de New York Stock Exchange (UPS) en meer informatie over het bedrijf vindt u op www.ups.com.

# # #
Meer informatie over UPS Trade Direct-producten vindt u op: http://pressroom.ups.com/tradedirect.

Voor verdere informatie kan u contact opnemen met: Inge van Langelaar en Eveline Bouman, Edelman
mailto:Inge.vanlangelaar@edelman.com / mailto:eveline.bouman@edelman.com 023 - 554 2030