Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 20 juni 2005

Inspectie van twee fietsroutes van en naar Amersfoort Veilig op het fietspad

De gemeente Amersfoort organiseert samen met de gemeente Leusden een inspectie van twee veelgebruikte fietsroutes van en naar Amersfoort. Leden van de Jongerenraad en deelnemers aan het Digipanel zijn gevraagd om ook deel te nemen aan de inspectie. Er vinden twee avondinspecties plaats op donderdag 23 juni en vrijdag 8 juli a.s.. Tijdens deze avonden zullen de deelnemers kijken welke plekken onveilig zijn of fietsers een onveilig gevoel geven. Wanneer van beide routes de onveilige plekken in beeld zijn, worden maatregelen genomen die de veiligheid(gevoelens) kunnen vergroten. De inspecties vinden plaats in het kader van de campagne Veilig op straat.

De inspectie zal plaatsvinden op de volgende twee routes:

Route I
Start op de Hof voor de Joriskerk - Bloemendaalsestraat - Meridiaantunnel - Keerkring - Holkerweg - Hoolesteeg - Het Masker - Laan der Hoven - eindpunt Rondweg Noord

Route II
Start op de Hof voor de Joriskerk - Stadsring - Heiligenbergerweg - eindpunt Noorderinslag in Leusden

U bent van harte welkom! We vertrekken omstreeks 22:30 uur (omdat het dan donker is). Verzamelpunt is de Hof (voor de Joriskerk). Wanneer u mee wilt fietsen kunt u zich opgeven bij Dederike van der Bijl van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid (033 469 42 30) of per mail, d.vanderbijl@amersfoort.nl.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Concernstaf, campagne Veilig op straat, telefoon 469 43 69 of e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.


---- --