Gemeente Bernheze


Financiële tegemoetkoming voor schoolgaande kinderen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze heeft besloten dat ouders van jongeren van vier tot achttien jaar een financiële tegemoetkoming krijgen voor kosten van excursies, bezoek aan een attractiepark, contributie van een sportvereniging, muziekcursus etc. Deze regeling heet de Verordening voor sociaal-culturele en sportieve activiteiten voor jongeren 2005. Op 7 juli aanstaande moet de raad zich hierover uitspreken. De regeling gaat dan lopen vanaf 1 augustus.

Computer

Per schooljaar kunnen ouders een vergoeding van maximaal 125,= aanvragen. Ook is het mogelijk één keer per vijf jaar een financiële tegemoetkoming te krijgen voor de aanschaf van een computer (maximaal 500,=). Dit geldt alleen voor jongeren die naar de middelbare school gaan en dan per gezin één computer.

Bijstandsnorm

Bij een minimum inkomen wordt uitgegaan van 115% van de bijstandsnorm. Bovendien mag het vermogen niet meer zijn dan het vermogen zoals dat is vastgesteld in het kader van de Wet werk en bijstand (WWB).

Voor 2005 gelden hiervoor de volgende netto bedragen:

Inkomen tot 115%
Vermogen maximaal

Alleenstaande 925,62
5.105,-

Alleenstaande ouder 1.190,08
10.210,-

Gehuwden 1.322,30
10.210,-

N.B. Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (WTOS)

Voor een tegemoetkoming in de onderwijsbijdrage en schoolkosten kunnen ouders met een laag inkomen een beroep doen op bovenstaande wet. Deze wet wordt uitgevoerd door de Informatie Beheer Groep (IB-Groep) in Groningen. Formulieren en brochures zijn verkrijgbaar bij regiokantoren en postkantoren, maar kunnen ook aangevraagd worden via www.ib-groep.nl. Informatie kan worden verkregen onder het telefoonnummer 050-5997755.

Voor meer informatie kunt u bellen met mevrouw M.C. de Bruijn, telefoonnummer 0412-458888.