Gemeente Tilburg

20-6-2005
29.680,- voor Jeugd en Veiligheid
Vier projecten ontvangen subsidie van gemeente Tilburg

Op dinsdag 14 juni 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders een bedrag van 68.659,- beschikbaar gesteld voor ondersteuning van projecten die zich bevinden op het snijvlak van het lokale veiligheidsbeleid en het lokale jeugdbeleid. Binnen dit thema Jeugd en Veiligheid ontvangen nu vier projecten een financiële bijdrage.

Coördinatiepunt risicojongeren
Het Coördinatiepunt risicojongeren (CRJ) ontvangt zowel in 2005 als in 2006 een subsidie van 19.000,-. Het betreft hier in eerste instantie een bijdrage aan het Veiligheidshuis voor het CRJ. Vanaf 1998 participeert de gemeente in het CRJ samen met de politie, de Raad voor de kinderbescherming, een leerplichtambtenaar, bureau Jeugdzorg en het Openbaar Ministerie. De bijdrage is bedoeld voor het registreren en bewaken van gemaakte afspraken. Het CRJ is gehuisvest in het Veiligheidshuis.

Zomerkamp minderjarige asielzoekers
De stichting Humanitas krijgt een bijdrage van 2250,- voor het organiseren van een zomerkamp voor alleenstaande minderjarige asielzoekers uit Tilburg. Humanitas zelf betaalt de overige kosten van het kamp. Ook de jongeren wordt om een eigen bijdrage gevraagd.

Survivalrun 2005
Het jongerenwerk van de Twern krijgt een bijdrage voor de deelname aan de KMA survivalrun 2005. Ongeveer zestig jongeren uit alle delen van de stad nemen hieraan deel. De bijdrage is 1105,-.

Masters of The Hill
Tot slot wordt ook dit jaar weer een bijdrage gegeven aan de Stichting Bots voor de organisatie van Masters of the Hill 2005 ter hoogte van 7.325,00. Masters of the Hill vindt plaats op 30 juni met onder meer de finales Futsal en skate/BMX demonstraties.
Op het T podium zijn verschillende acts te zien en bezoekers kunnen die dag meedoen aan verschillende activiteiten.