Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20 juni 2005


PUTTEN - Politie houdt fietsenkijkdag


De politie in Putten houdt zaterdag 25 juni tussen 09.30 en 12.00 uur een fietsenkijkdag. Benadeelden, van wie de afgelopen periode een fiets is gestolen, kunnen achter het politiebureau aan de Brinkstraat terecht om te kijken of hun gestolen fiets tussen de fietsen staat. Indien hun fiets er niet tussen staat kunnen zij een bod doen op de gevonden fietsen. Zij dienen wel een aankoopbewijs van hun fiets of het bewijs van aangifte te kunnen tonen.


HATTEM - Motorrijder gewond door aanrijding


Een 57-jarige motorrijder raakte zondagmiddag (19/06) op de A50 bij Hattem gewond toen hij links van de weg in de berm raakte en tegen de vangrail bostste.
Getuigen zagen rond 12.40 uur vijf motorrijders passeren, als laatste de 57-jarige man uit Zeeland (N.Br.). De motorrijder kwam in een bocht in de berm terecht, weer op de rijbaan, opnieuw in de berm, botste tegen een lantaarnpaal en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse.
Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, bracht de ambulance de man over naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.


HATTEM - Automobilist loopt hoofdwond op


Een 28-jarige automobilist uit Soest liep in de nacht van zondag op maandag (20/01) op de Dorpsweg een hoofdwond op toen hij van de weg raakte en tegen een boompje botste. De man had maandagmorgen vroeg rond 01.30 uur zijn auto niet geheel onder controle en raakte van de weg. Een ambulance vervoerde de man naar het ziekenhuis. Hij werd aan zijn verwondingen behandeld. Bovendien liep de man vermoedelijk een hersenschudding op.


OLDEBROEK - Gewonden door aanrijding


Bij een aanrijding tussen twee personenauto's raakten zondagavond (19/06) op de Zuiderzeestraatweg drie personen gewond. Een 20-jarige automobilist uit Doornspijk sloeg rond 18.55 uur links af en verleende hierbij geen vrije doorgang aan de hem tegemoetkomende 38-jarige automobilist uit Zwolle. De auto van de Zwollenaar kwam in de berm terecht en de auto van de man uit Doornspijk kwam in een sloot terecht. Getuigen belden de hulpdiensten en de brandweer, ambulance en de politie waren snel ter plaatse. De te hulp geroepen traumahelikopter bleek niet meer nodig te zijn. Een toevallig passerende arts verleende eerste hulp. De man uit Doornspijk liep een diepe hoofdwond op. Een ambulance vervoerde hem en een passagiere, die vermoedelijk een hersenschudding opliep, naar een ziekenhuis in Zwolle. De Zwollenaar en zijn 10-jarig dochtertje zullen zich bij hun huisarts melden. Beide auto's liepen zware schade op.


NUNSPEET - Drankrijder rijdt 164 km. per uur

De politie heeft zondagmiddag op de A28 een automobilist uit IJsselstein aangehouden nadat bleek dat hij met een snelheid van 164 km over de A28 onder Nunspeet reed.
De toegstane snelheid bedraagt 120/uur. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,54. Voor beide feiten kreeg de man boetes opgelegd.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --