Politie Amsterdam-Amstelland

Doodgeschoten man aangetroffen

20-6-2005. Maandagochtend rond kwart over zeven uur heeft een buurtbewoner in de Hilversumstraat het stoffelijk overschot van een onbekende man aangetroffen. Het slachtoffer is vermoedelijk om het leven gekomen door vuurwapengeweld. De recherche van Bureau Opsporing District 2 (Noord), afdeling Ernstige Delicten heeft de zaak in onderzoek.

---

Buitenfunctiestelling

20-6-2005. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft vanochtend een medewerker buiten functie gesteld. Het gaat om een 45-jarige brigadier werkzaam bij de Dienst Centrale Recherche.

De man wordt verdacht van het oneigenlijk gebruik van communicatiemiddelen en hij heeft niet genoeg professionele distantie in acht genomen jegens derden. Hiermee heeft hij misbruik gemaakt van zijn politieambt.

---

Twee benen gevonden in het water
20-6-2005. Maandagochtend rond half twaalf troffen kanovaarders in het water bij Noorderbreedte twee benen aan. Rechercheurs van Bureau Opsporing District 2 (Noord) hebben de zaak in onderzoek. Of de lichaamsdelen horen bij het gisteren in de Nieuwe Gouw aangetroffen hoofd wordt niet uitgesloten. Op de benen zal sectie verricht worden.
---