Stadsdeel Zeeburg

Raadsleden overhandigen kunstnota

De raadsleden Douwe van Domselaar (GroenLinks) en Netty Gelijsteen (Amsterdam Anders / De Groenen) hebben hun kunstnota 'K: de kracht van kunst' aangeboden aan stadsdeelwethouder Dennis Straat. Met deze nota willen zij een eerste stap zetten naar een samenhangend en structureel beleid voor beeldende kunst in Zeeburg. De nota is tot stand gekomen in samenwerking met kunstenaars uit Zeeburg.

Douwe van Domselaar, Dennis Straat en Netty Gelijsteen

Volgens Douwe en Netty heeft kunst een grote meerwaarde voor het stadsdeel. Zo maakt kunst het stadsdeel levendig en leefbaar, brengt het mensen dichter tot elkaar, laat het mensen met andere ogen kijken en is het ook nog van economische waarde voor Zeeburg.

De twee raadsleden hebben voor ogen, dat er meer werkplaatsen voor kunstenaars komen, dat kunst zichtbaarder wordt door meer aandacht te geven aan promotie en communicatie en dat kunst ingezet wordt om beleid te ondersteunen. Daarom bevat de nota veel concrete maatregelen: bijvoorbeeld onderzoek naar atelierbehoefte, een website voor de kunstsector in Zeeburg, kunstruil met andere stadsdelen, subsidie voor kunsteducatie.

Stadsdeelwethouder Dennis wil serieus naar de voorstellen kijken. Sommige daarvan kunnen wellicht al snel opgepakt worden. De nota wordt voor een eerste keer besproken in de Commissie Publiek van het stadsdeel op 20 juni 2005. Besluitvorming in de raad over de nota en de maatregelen volgt later.