Politie Zaanstreek-waterland


23:00 19-JUN-05
BEEMSTER, RIJKSWEG A7

Gewonden bij aanrijding

De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding op de snelweg waarbij twee bestuurders en een passagier gewond raakten. Twee personenauto's, bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Amsterdam en een 44-jarige man uit Eemnes reden vanuit de richting Hoorn in de richting van Amsterdam. Om onbekende reden kwamen beide voertuigen met elkaar in aanraking en sloeg de auto met daarin de man uit Eemnes en zijn 44-jarige echtgenote enkele malen over de kop. De auto met de Amsterdamse belandde in de rechter berm tegen een boom. Het echtpaar werd met glaswonden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw die tegen de boom reed werd met beenletsel overgebracht. Alle betrokkenen blijven een nachtje in het ziekenhuis ter observatie. De afdeling verkeersondersteuning heeft de sporen op de weg en aan de voertuigen onderzocht. Hiervoor werd de Westelijke rijbaan van de snelweg enige tijd afgesloten. De auto's zijn vermoedelijk total loss en werden afgevoerd door een takelbedrijf.

09:22 20-JUN-05
LANDSMEER / OOSTZAAN, WATER

Veel verbalen bij vaarsurveillance

Bij een varende surveillance in de middag en vroege avonduren van zondag op de wateren rond Landsmeer en Oostzaan heeft de politie totaal 28 processen verbaal uitgeschreven. De meeste verbalen werden geschreven voor te hoge snelheid die varieerde van 15 tot 35 kilometer per uur. Tussen de bedrijven door hebben de agenten een lam gered dat te water was geraakt.

12:23 20-JUN-05
ASSENDELFT, NAUERNASCHEWEG
Snelheidscontrole
Maandagochtend heeft het verkeershandhavingsteam van de politie een snelheidscontrole gehouden met de radar op het statief. Het toestel stond opgesteld in de richting van Zaandam en er werden 43 voertuigen op de foto gezet die te snel voorbijreden. De maximum snelheid is ter plaatse 80 km per uur en het snelste voertuig reed met een snelheid van 139 km per uur voorbij. 59 km overschrijding van het toegestane betekent dat de bestuurder zich te zijner tijd bij de rechter moet verantwoorden.

12:36 20-JUN-05
EDAM, PROVINCIALEWEG N247
Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole met radar heeft de politie maandagochtend zestien van de meer dan duizend gepasseerde voertuigen op de foto gezet omdat ze te snel voorbijreden. De toegestane snelheid is ter plaatse 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid kwam uit op 110 km per uur. De camera stond in de richting van Volendam opgesteld.


---- --