Politieberichten

's-Hertogenbosch 20-06-2005 - .

VERDACHTEN VAN DIEFSTAL SIGARETTEN

Rosmalen

- Maandagmiddag heeft de politie op een parkeerterrein de Graafsebaan in Rosmalen, vijf mannen uit Roosendaal, drie van 17 jaar, een van 25 en een van 30 jaar oud, aangehouden. Zij worden er van verdacht een sigarettenautomaat te hebben vernield en de daarin aanwezige sigaretten te hebben weggenomen. Op de automaat is bloed achtergebleven. Getuigen hadden daarna een man met een bebloede hand weg zien lopen naar een geparkeerde personenauto. De politie vond de gestolen sigaretten terug in de auto. De vijf verdachten werden bij de auto aangetroffen en ingesloten.

LICHT LETSEL TEN GEVOLGE VAN AANRIJDING

Vlijmen -
Een 58 jarige inwoner van Nieuwkuijk is maandagmorgen licht gewond geraakt toen hij op de Parallelweg West in Vlijmen werd aangereden door een 46 jarige automobilist uit Eindhoven. Het slachtoffer dat op de fiets was liep letsel op aan gelaat en handen alsmede pijn in de buikstreek. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. De automobilist reed in achterwaartse richting de inrit op van een langs genoemde weg gelegen terrein en zag de fietser over het hoofd.

POGING BRANDSTICHTING

Oss -
Aan de Baudstraat in Oss hebben onbekenden geprobeerd een auto in brand te steken. De politie stelde vast dat de motorkap van de auto besmeurd was met olie en dat er een deels verbrand stuk papier lag. Ook de rechter voorband van de auto was lek.

Omdat ook het wegdek deels besmeurd was met olie is de gemeente gewaarschuwd voor de reiniging ervan.

BEDREIGING

Boxmeer

- Maandagmiddag is aan de Elderom in Boxmeer een 50 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht twee buurtbewoners met een mes te hebben bedreigd. Bij de verdachte was in de voorafgaande nacht een ruit ingegooid en meende de schuld te moeten geven aan een 27 jarige buurtbewoner. Toen diens 24 jarige vriendin maandagmiddag om opheldering ging vragen werd zij evenals haar vriend bedreigd.

INBRAAK

's-Hertogenbosch

- Zondagavond heeft de politie aan de Rompertpassage een 26 jarige man uit Kerkdriel op heterdaad betrapt bij een inbraak in een container. Toen agenten na de melding ter plaatse kwamen zagen zij dat het slot was opengeknipt en dat de verdachte uit eigen beweging naar buiten kwam. Hij is ingesloten.

SCHENNISPLEGER

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zondag op maandag is op de Zuid Willemsvaart een 32 jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt er van verdacht op de Hinthamerstraat zijn geslachtdeel te hebben geshowd aan een vrouw uit Den Bosch.

MISHANDELING EN BEDREIGING

Schijndel

- Zondagavond is aan de Markt een 19 jarige inwoner van Schijndel aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. Een beveiligingsmedewerker zag dat twee jongeren met elkaar in gevecht waren en kwam tussen beiden. Daarop werd hij door de 19 jarige bedreigd, geslagen en bij de keel gegrepen. De verdachte die behoorlijk dronken was is ingesloten.

VERDACHT VAN AUTOINBRAAK

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zondag op maandag is een 26 jarige inwoner van Kerkdriel aangehouden. Hij wordt verdacht van auto-inbraak. Een getuige meldde dat twee mannen bezig waren met het openbreken van een parkeerautomaat aan de Handelskade waarop de politie een onderzoek instelde. Er werd geen opengebroken automaat aangetroffen maar de agenten zagen wel twee mannen wegfietsen die aan het signalement voldeden. Op het Taxandriaplein gooide de 26 jarige verdachte iets weg, hetgeen later een autoradio bleek te zijn. Hij kon in de kraag worden gegrepen. De tweede verdachte is ontkomen.

DIEFSTAL GELD

Schijndel

- Zondagavond is een 16 jarige jongen uit Schijndel aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een geldpot met ongeveer 55 euro bij een toiletwagen aan de Markt.

De jongen pakte de geldpot en rende daarmee vervolgens weg. Een portier van een in de nabijheid gelegen horecabedrijf zag de verdachte met de geldpot langs rennen en vertrouwde het niet. Hij is de verdachte nagerend en heeft hem aangehouden en overgedragen aan de politie.
De verdachte heeft bekend en is na verhoor in vrijheid gesteld.

AANTASTING OPENBARE ORDE

's-Hertogenbosch

- Zondagavond zijn twee jongens van 20 en 16 jaar uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De 20 jarige hield zich op in de Christiaan Huygensweg , waar de laatste veel overlast van jongeren wordt geconstateerd, en weigerde zich te legitimeren. Hij stelde zich agressief op en weigerde alle medewerking waarna hij is aangehouden. De 16 jarige probeerde dit te beletten. Beiden zijn uiteindelijk aangehouden en ingesloten. De 20 jarige verzette zich met behoorlijk fysiek geweld.

BOETES BETAALD NA AANHOUDING

Cuijk

- Aan Den Oeiep heeft de politie zondagmiddag een 30-jarige man uit Nijmegen aangehouden die zich daar verdacht ophield. Buurtbewoners vertrouwden het niet en belden de politie. Politiemensen spraken hem aan en vroegen hem om zijn identiteit. Hieruit bleek dat hij Vrouwe Justitia nog een geldbedrag van 312 euro schuldig was. De politie heeft hem aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Later hebben vrienden de boete betaald, waarop de man vrij is gelaten.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Oss

- De politie heeft tijdens alcoholcontroles een 51-jarige automobilist uit Nistelrode aangehouden op de Dr Hoebenstraat, in de nacht van zondag op maandag. De man zat met drank op achter het stuur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is in vrijheid gesteld.

Voor het rijden onder invloed heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 24-jarige automobilist uit Berghem aangehouden op de Paganinistraat. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. De man is vrijgelaten.

Op de Spoorlaan is in de nacht van zondag op maandag door de politie een 53-jarige bromfietser aangehouden die te veel alcohol had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

ONDER INVLOED GEBOTST

Uden - Op de Kraaijenweg heeft de politie zondagmiddag een 40-jarige Poolse automobilist aangehouden, die eerder betrokken was bij een aanrijding. Bij het parkeren op een parkeerplaats aan de Kraaienweg botste hij tegen een geparkeerde auto van een 28-jarige vrouw uit Eindhoven. Hierna verliet de man, te voet, de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie kon de identiteit van de man achterhalen, waarop ze hem opgezocht hebben. Hij is aangehouden omdat hij onder invloed verkeerde. De politie heeft hem laten blazen, waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is in vrijheid gesteld.