Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 20 juni

Alkmaar 20-06-2005 - 16.00 uur

Alcoholcontrole

Den Helder, zondag 19 juni 2005.

In de middag en avond zijn op de Rijksweg, de Tuintjesweg en de duinweg alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn bijna 200 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen bleken teveel te hebben gedronken. Een automobilist had bijna drie keer teveel drank op. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces verbaal. Een snorfietser had 1,5 maal teveel gedronken. Hij kreeg een rijverbod.

Heerhugowaard, maandag 20 juni 2005.

Op de Westtangent en de Westerweg zijn in de nacht van zondag op maandag alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn 28 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen hadden teveel gedronken. Een bestuurder van een bromfiets, een 44-jarige man uit Heerhugowaard, had twee keer teveel drank op en een automobilist, een 25-jarige man uit Alkmaar, bijna drie keer teveel. Ze kregen een proces-verbaal en rijverbod.

Fietser gewond na aanrijding met brommer

Oudkarspel, zondag 19 juni 2005.

Op de Diepsmeerweg is rond 17.30 uur een 58-jarige vrouw uit Schermerhorn gewond geraakt bij een aanrijding met een bromfietser. De bromfietser, een 17-jarige man uit Warmenhuizen, reed over de Diepsmeerweg in oostelijke richting. Hij was aan het praten met een jongen die achterop de brommer zat en zag op dat moment niet dat de vrouw voor hem fietste. Zij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

Gewonden bij kop-staartbotsing

Anna Paulowna, zondag 19 juni 2005.

Op de Rijksweg N99 zijn bij een kop-staartbotsing twee personen gewond geraakt. Een 40-jarige vrouw uit Leeuwarden reed omstreeks 17.30 uur over de Rijksweg. Door de drukte was er een file ontstaan voor de rotonde met de Lelyweg, de vrouw kon niet op tijd remmen. Zij botste achterop het voertuig van een 50-jarige vrouw uit Beetgum. Deze auto schoot door en raakte het voertuig van een 54-jarige man uit Hengelo. De vrouw uit het eerste voertuig en haar passagier, een 58-jarige vrouw uit Leeuwarden, zijn met nek-, rug- en armletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Diefstal uit woning

Heiloo, zondag 19 juni 2005.

Terwijl de bewoners buiten zaten is tussen 15.00 en 19.00 uur een insluiper binnen gedrongen bij een woning aan de Swaenendael. De insluiper ging er vandoor met een geldbedrag en sieraden.

Certificaat bromfietser ingevorderd

Den Helder, zondag 19 juni 2005.

Het bromfietscertificaat van een 18-jarige jongen uit Den Helder is ingenomen wegens het roekeloos rijden en het negeren van een stopteken van een politieagent. De jongen reed omstreeks 19.30 uur met hoge snelheid over de Anemonenstraat. Bij hem achterop zat een meisje zonder de verplichte bromfietshelm. Een agent wilde de bromfietser aanhouden, maar hij ging er met hoge snelheid vandoor waarbij hij bijna twee fietsers en voetgangers omver reed. Bij zijn aanhouding is behalve het bromfietscertificaat, ook de bromfiets in beslag genomen. De jongen krijgt een proces-verbaal.

Drankrijders

Hoorn, zondag 19 juni 2005.

Een 38-jarige man uit Nibbixwoud is omstreeks 20.30 uur aangehouden omdat hij met drank op reed en een stopteken van de politie negeerde. Op het Keern werd hij gesignaleerd, waarna hij probeerde er in zijn auto vandoor te gaan. De man zette zijn auto neer bij de Hogerbeetsstraat en ging er te voet vandoor. Agenten konden hem al snel inhalen bij de Tweeboomlaan. De man bleek ruim vier keer teveel alcohol te hebben gedronken. De man was niet in het bezit van een rijbewijs omdat dit al eerder was ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal.

Hoorn, maandag 20 juni 2005.

Een 26-jarige man uit Wijdenes is om 2.30 uur aangehouden op het Kerkplein op verdenking van het rijden met drank. Uit de blaastest bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Rijbewijs ingevorderd na te hard rijden

Heerhugowaard, zondag 19 juni 2005.

Het rijbewijs van een 47-jarige man uit Waarland is ingevorderd omdat hij op de A.C. De Graafweg veel te hard reed. Hij reed hier omstreeks 21.00 uur met 135 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. Ook kreeg de man een proces-verbaal.

Huiselijk geweld

Den Helder, maandag 20 juni 2005.

Omstreeks 1.30 uur is een 19-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. De man had haar geslagen en geschopt waarna ze op de grond was gevallen op de Langevliet. De verdachte krijgt een proces-verbaal. Het slachtoffer liep een pijnlijk been op na de mishandeling.

Drie verdachten brandstichting aangehouden

Den Helder, maandag 20 juni 2005.

Om 3.25 uur is brand gesticht in de Breewaterstraat. Een bankstel vatte vlam. Al snel kon een verdachte worden aangehouden, een 19-jarige vrouw uit Den Helder. Agenten hadden deze nacht nog twee verdachte mannen gezien en hun personalia genoteerd. Zij hebben zich op verzoek van de politie later die nacht op het bureau gemeld. Het gaat om een 19-jarige en een 20-jarige man uit Den Helder. Alle verdachten wacht een proces-verbaal.

Diefstal uit woning

Heerhugowaard, maandag 20 juni 2005.

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een woning aan de Platanenlaan. De daders zijn binnen gekomen via de schuur en hebben de hele woning doorzocht. Zij hebben diverse spullen gestolen zoals kleding, drank en gereedschap.

Oplichter actief

Alkmaar, maandag 20 juni 2005.

Dit weekend is er twee keer aangifte gedaan van oplichting door een zogenaamde scharenslijper. Een van de gedupeerden, woonachtig aan de Macedoniestraat, is voor 400 euro opgelicht. Een bewoonster uit dezelfde straat is voor 20 euro opgelicht. De scharenslijper belt bij mensen aan en biedt bewoners aan messen en scharen voor een zacht prijsje te slijpen. Hij noemt hierbij geen prijs. Als hij later terugkomt met de spullen, is de prijs zeer hoog. Het gaat om een blanke man van 50/60 jaar. De politie wil inwoners voor Alkmaar waarschuwen voor deze oplichtingpraktijken en verzoekt mensen die toch zijn opgelicht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 08900 8844 (lokaal tarief).

Getuigen brandstichting caravan gezocht

Limmen, maandag 20 juni 2005.

De politie in Heiloo is op zoek naar getuigen van een mogelijke brandstichting. Op zondagmorgen omstreeks 03.50 uur bleek een caravan bij een woning aan de Koningsdam te Limmen in brand te staan. Uit onderzoek blijkt dat de brand vermoedelijk is aangestoken. Door de brand raakte tevens een deel van de gevel van een woning in brand. Mensen die deze nacht verdachte personen hebben gezien of gehoord worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Heiloo, telefoon: 0900 8844 (lokaal tarief).