Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/06)

OOSTERHOUT NB, 20 juni 2005

Ontsnapte slang weer terecht

KAATSHEUVEL: De Tijgerpython, die op dinsdagavond 14 juni ontsnapt leek te zijn vanuit een woning aan de Turfvaert, is weer terecht. Het reptiel had zich verschanst in het plafond tussen de begane grond en de eerste verdieping van de bewuste woning. Zijn eigenaresse meldde maandagochtend 20 juni rond 09.00 uur dat hij weer gevonden was. Vermoedelijk is de slang de woning niet uit geweest.
Vorige week informeerden gemeente en politie Loon op Zand de direct omwonenden. Dit gebeurde om schrikreacties bij de omwonenden te voorkomen. Degenen die niet thuis waren kregen een informatiebrief in de brievenbus.

Arrestatie na gooien met bierglas

GEERTRUIDENBERG: De politie arresteerde op zondagavond 19 juni een 39-jarige inwoner van Raamsdonksveer op verdenking van mishandeling. De man gooide kort voor zijn aanhouding met een bierglas. Dat gebeurde op het terras van een horecagelegenheid op de Markt. Het glas kwam terecht op de schouder van een 24-jarige inwoonster van Raamsdonksveer, waarbij het glas uit elkaar spatte. Ze raakte daardoor licht gewond aan haar schouder en deed aangifte. De verdachte weigerde bij het verhoor een verklaring af te leggen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld.

Porsche gestolen in Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER: Een 45-jarige inwoner van Raamsdonksveer deed bij de politie aangifte van diefstal van zijn auto. Zijn autosleutels werden op zondagochtend 19 juni in een onbewaakt moment gestolen vanuit zijn woning aan de Wilhelminalaan. De dader ging er vervolgens vandoor met De auto, een zwarte Porsche 911 turbo. De auto staat inmiddels als gestolen voertuig vermeld in de internationale opsporingsregisters. De technische recherche verrichtte in sporenonderzoek in en rond de woning.

Scooterrijdster aangereden automobilist

OOSTERHOUT: De bestuurder van een bestelauto verleende geen voorrang toen hij een bedrijfsterrein op de Statendamweg verliet. Dat gebeurde op maandagochtend 20 juni rond 07.20 uur. De man, een 28-jarige inwoner van Fijnaart, reed een juist passerende scooter aan die over het brom- fietspad reed. De bestuurster van de scooter kwam daardoor ten val. Het gaat om een 25-jarige inwoonster van Dongen. Ze is per ambulance vervoerd naar ziekenhuis. Daar bleek dat ze haar bekken licht had gekneusd en schaafwonden had opgelopen op haar rug, haar linker knie en linker arm. Ze kon na medische verzorging weer naar huis. De politie maakte proces-verbaal op van dit ongeval.

Politie houdt man aan op verdenking van huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond omstreeks 19.30 uur een 36-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden na het plegen van huiselijk geweld. De politie kreeg rond 18.45 de melding van een 24-jarige vrouw dat zijn was mishandeld en bedreigd door echtgenoot. Dat gebeurde in hun woning, in het bijzijn van twee van hun dochters. Na het geweld had de verdachte zijn woning verlaten. De agenten stelden vast dat de vrouw gewond was in haar gezicht. De 36-jarige Oosterhouter kon drie kwartier later worden aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en op maandagmiddag weer in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Verduisterde auto terecht, mét dader

NIEUWENDIJK: Op zondag 20 juni 2005 omstreeks 00.15 uur trof de politie een personenauto aan, die als gestolen gesignaleerd stond. De auto werd onbeheerd terug gevonden op de Buitendijk. De auto was enkele weken geleden door een Tilburgs bedrijf verhuurd aan een 37-jarige Werkendammer. Hij bracht de auto niet terug na het verstrijken van de huurtermijn, waarna het garagebedrijf aangifte deed van verduistering. Enkele uren na het vinden van de auto, trof de politie ook de bewuste man aan. Hij werd op dat moment gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor bekende hij de verduistering. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Navigatieapparatuur uit vrachtwagens gestolen

GIESSEN: Uit elf geparkeerde vrachtwagens verdween
navigatieapparatuur. Dat gebeurde in de nacht van zondag 19 juni op maandag 20 juni aan de Parallelweg. Door portierruitjes in te slaan, kreeg de dader toegang tot de trucks. De politie nam een aangifte op van het gedupeerde bedrijf en stelt een nader onderzoek in.

Schennispleger in Waalwijk

WAALWIJK: Op maandagochtend 20 juni, omstreeks 07.45 uur werd een Waalwijkse vrouw (50) geconfronteerd met een potloodventer. De man stond zich met zijn broek op zijn enkels te bevredigen in een steeg bij de Grotestraat. De vrouw meldde dit voorval rond het middaguur aan de politie. Aan de hand van het signalement speurt de politie momenteel naar de dader.

Watergevecht leidt tot mishandeling

KAATSHEUVEL: De politie moest ingrijpen nadat een watergevecht uit de hand gelopen was. Drie knullen hielden maandagochtend 20 juni rond 11.00 uur een watergevecht met waterballonnen. Dat gebeurde aan de Lagevaert. Tijdens het gevecht kwamen er enkele ballonnen in de tuin van de overbuurman terecht. Volgens de jongens gebeurde dat per ongeluk in het vuur van de strijd. De overbuurman was een andere mening toegedaan en veronderstelde dat het expres gebeurde. De man raakte over zijn toeren en drong een woning binnen, waar de jongens op dat moment waren. Hij mishandelde het trio, waarna zij in overleg met hun respectievelijke ouders, aangifte deden. De jongens (15, 15 en 14 jaar) raakten alledrie licht gewond. De politie arresteerde de overbuurman, een 55-jarige inwoner van Kaatsheuvel. De man is overgebracht naar het politiebureau en verhoord, waarbij hij een bekentenis aflegde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor huisvredebreuk en mishandeling.

Auteur: Jeroen Steenmeijer