PERSBERICHT - 2005-06-20

Authentieke grotwoningen bekroond door Spaanse krant El Pais

Euro Relais in top tien bijzondere accommodaties Andalusië

Twee typen grotwoningen die touroperator Euro Relais aanbiedt, zijn door El Pais, de grootste krant van Spanje, uitgeroepen tot één van de 10 meest originele en onderscheidende accommodaties van Andalusië. Deze authentieke, gerestaureerde grotwoningen (cuevas del Tío Tobas) zijn gelegen in het dorp Alcúdia de Guadix, aan de voet van de Sierra Nevada op ongeveer 60 kilometer van Granada. De grotten houden eeuwenoude tradities in stand en zijn op oorspronkelijke basis gerenoveerd. Ook de plaatselijke bevolking van Guadix woont in grotten.

De grotten van Tío Tobas zijn voorzien van woonkamer, keuken en bad- en slaapkamer. Geen enkele woning is echter hetzelfde. Zowel in de zomer als in de winter is de binnentemperatuur 18-20ºC. De grotwoningen zijn gelegen op een klein-schalig vakantiepark met zwembad en restaurant. Het park is gelegen aan de voet van de Sierra Nevada temidden van drie natuurparken. De grotwoningen die in de top tien van bijzondere accommodaties in Andalusië staan, zijn te boeken voor 2 tot 4 personen via www.eurorelais.nl , huiscode: GRANA-18510-01 en GRANA-18510-02.

De grotwoningen vallen binnen het vakantiethema Anders dan anders. Euro Relais biedt naast deze grotwoningen nog tientallen andere bijzondere vakantiehuizen binnen het vakantiethema Anders dan anders, waaronder nog meer grotwoningen (codes: GRANA-18840-01 t/m -05, -08 en
-09), maar ook vuurtorens en molens, een nomadentent en een kapelletje.
Andere Euro Relais vakantiethemas zijn onder meer Met n zwembad, Stedentrips, Nabij het water, Landhuizen en kastelen en Groepsvakanties. De uiteenlopende themas vereenvoudigen de zoektocht naar het ideale vakantiehuis.

2005 staat voor touroperator Euro Relais in het teken van haar 25 jarig bestaan. Sinds 1980 biedt Euro Relais vakantiehuizen met een bijzonder karakter aan in heel Europa. Dankzij het volledig online boekingssysteem op www.eurorelais.nl kunnen vakantiegangers 24 uur per dag, 7 dagen per week hun ideale vakantiehuis zoeken en direct boeken.

Noot voor de redactie (