Persbericht

MPM Internationals, de ultieme powershow

Zoeterwoude, 20 juni 2005 - Duizenden PK's, machtige burn outs en oorverdovende decibellen! Met de MPM Internationals is Vliegveld Drachten van 15 tot en met 17 juli drie dagen lang het centrum van dragrace-minnend Europa. Een recordaantal topteams heeft zich inmiddels voor dit grootste dragrace-spektakel van Nederland aangemeld. Als absolute klap op de vuurpijl zal Lex Joon met zijn meer dan 8.300PK (!) sterke MPM Top Fuel Dragster een aanval op het bestaande baanrecord ondernemen! Zelfs een straaljager is niet opgewassen tegen het geweld van dit snelst accelererende voertuig ter wereld!

Eind mei schreef Lex Joon geschiedenis door op de vermaarde strip van Santa Pod (Engeland) als eerste Nederlander in de historie een wedstrijd in de FIA Top Fuel-klasse, de Formule 1 van de dragrace-sport, op zijn naam te schrijven! Een unieke prestatie, vergelijkbaar met een Nederlandse Grand Prix-overwinning in de Formule 1. De MPM Internationals is de enige mogelijkheid om deze unieke combinatie op eigen bodem aan het werk te zien. De meer dan 8.000PK sterke MPM Top Fuel Dragster accelereert in 0,8 seconden (!) van 0 naar 160 kilometer per uur! De volledige ' mijl (402 meter) wordt afgelegd in iets meer dan 4,5 seconden! De snelheid bedraagt dan al meer dan 500 kilometer per uur! Het geweld van zoveel PK's is niet alleen te zien en te horen, maar zelfs te voelen! Een niet te missen unieke ervaring. De door MPM International Oil Company gesteunde coureur zal zich niet beperken tot een demonstratie-run. Joon is er alles aan gelegen om het baanrecord op de 1/8 mijl van Drachten in handen te krijgen. Zijn doel: de 200 meter in minder dan vier seconden afleggen!

De MPM Internationals hebben echter nog veel meer in petto. Dit grootste dragrace-spektakel van Nederland heeft een zodanige internationale reputatie dat topteams uit heel Europa zich hebben aangemeld. De internationale concurrentie zal het de Nederlandse toppers in de strijd om de kampioenschapspunten uiterst moeilijk maken. Spannende duels op 'het snelste stukje asfalt van Nederland' zijn daarmee gegarandeerd. Tijdens de MPM Internationals komen alle nationale dragrace-klassen aan de start, van de 'streetlegal' Streetmachines tot de bijna 2.000PK sterke Pro Modified-kanonnen. Niet voor niets worden deze snelste 'doorslammers' ter wereld ook wel 'Hot rods from hell' genoemd. De coureurs hebben vaak handen en voeten nodig om hun bolides in het rechte spoor te houden. In deze klasse zal regerend Nederlands Kampioen Robert Koper met zijn MPM Chevrolet Monte Carlo alle PK's moeten aanspreken om de internationale concurrentie het nakijken te geven. Bij de motoren varieert het deelnemersveld van de 'standaard' Streetbikes tot de ultieme nitro verbrandende Top Fuel Bikes. In deze laatste klasse zal Joey Bon het met zijn MPM Top Fuel Bike onder andere moeten opnemen tegen regerend Europees Kampioen en baanrecordhouder Roel Koedam.

Naast al dit PK-geweld kan tijdens de MPM Internationals ook van een ander soort decibellen worden genoten. Op de vrijdagavond wordt er luidkeels meegezongen in Café André met natuurlijk de beste nummers van André Hazes, maar ook zullen diverse live artiesten en de Drive-In show de zaal op zijn kop zetten. Op de zaterdagavond waant het publiek zich even in Tirol met de MPM Après Ski Party, waarna tot in de late uurtjes gefeest wordt met verschillende acts en de Drive-In Show. Heel wat rustiger maar daarmee niet minder leuk zijn de gezellige marktkraampjes terwijl met de kermis en diverse kinderattracties ook de kleinere snelheidsfanaten aan hun trekken komen. Kortom een weekend MPM Internationals biedt naast PK's, decibellen en spannende runs ook in andere opzichten topentertainment!

De MPM Internationals worden gehouden van 15 tot en met 17 juli op Vliegveld Drachten. Aanvang vrijdag om 12.00 uur, zaterdag en zondag om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt: vrijdag EURO 10,--, zaterdag EURO 15,-- en zondag EURO 20,--. Een plaats op de VIP- tribune met uitzicht over de gehele baan kost EURO 5,--. Er zijn slechts 250 VIP-tribuneplaatsen beschikbaar en let op: vol is vol! Kaarten zijn te verkrijgen via www.lexjoonracing.nl en natuurlijk aan de kassa. Wie in de voorverkoop zijn kaarten via www.lexjoonracing.nl bestelt, krijgt maar liefst EURO 2,50 korting per kaart! Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis.

Voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u ook terecht op internet, www.explosion.nl en www.lexjoonracing.nl of bellen met Gerda Dijkstra 075-6124034.


---- --