Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 20 juni 2005

Politie stelt onderzoek in na lossen schoten: zes verdachten aangehouden

BREDA: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag zes inwoners van Breda, in de leeftijd tussen 28 en 45 jaar, aangehouden. Rond 02:45 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer gemeld dat er meerdere keren was geschoten in de omgeving van de Dr. Struyckenstraat. De politie ging met vijf eenheden ter plaatse.

Toen de gewaarschuwde politie aan de Heuvelbrink een personenauto, die mogelijk bij het incident betrokken was geweest, wilde controleren ging deze er met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in over de Heuvelstraat en het Don Doscoplein. Met behulp van een tweede politie-eenheid werd de auto tot stoppen gedwongen. In de auto zaten twee inzittenden. Op de achterbank van de auto lag een honkbalknuppel. De twee inzittenden, een 39-jarige en 45-jarige man, werden hierop aangehouden. In de kleding van de 45-jarige vond de politie tevens een busje traangas. De politie stelde vervolgens een onderzoek in. Aan de Olivier van Noortstraat werd een kogelhuls gevonden. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat een 30-jarige vrouw en twee mannen van 36 en 41 jaar oud mogelijk met het incident te maken hadden en zijn op straat aangehouden toen zij uit een woning aan de Olivier van Noordstraat kwamen en weg wilden rijden in een personenauto. Een 41-jarige inwoner van Breda werd later aangehouden toen de politie in een woning waar hij verbleef een vuurwapen aantrof. Het wapen is in beslag genomen. Eerder op de avond was de auto van de als laatste aangehouden Bredanaar door een brand aan de Olivier van Noordstraat volledig verwoest. De politie houdt er rekening mee dat beide incidenten niet los staan van elkaar. De problemen tussen de 28 en 45 jarige verdachten en de overige vier verdachten liggen in de relationele sfeer. De toedracht van de brand en de schietpartij is onbekend. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld aan de Olivier van Noordstraat. De politie gaat door met het onderzoek. Er raakte niemand gewond. De verdachten zijn allen in verzekering gesteld.

Pool betrapt met slok op achter het stuur

GALDER: Een 42-jarige automobilist uit Polen is zondagmiddag aan de Rijsbergsebaan tegen de lamp gelopen toen hij onder invloed van alcohol werd betrapt achter het stuur van zijn auto. Op het bureau blies hij een waarde van 590 ug/l. Met een boete van 700 euro is de Pool na verhoor heengezonden.

Politie houdt verdachte aanranding aan

BREDA: Zondagmiddag heeft de politie een 41-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 15.10 uur zag een 42-jarige vrouw de Bredanaar lopen over de Esdoornstraat en herkende hem als de dader van een aanranding van haar dochter. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam liepen de gemoederen in de buurt hoog op. De Bredanaar gooide zelf ook olie op het vuur door met handgebaren de buurtbewoners uit te dagen. Als verdachte van verstoring van de openbare orde nam de politie hem mee. Op het bureau werd de zaak van de aanranding met het openbaar ministerie besproken. Het openbare ministerie gaf opdracht de man voor de aanranding aan te houden en in verzekering te stellen. De man wordt verdacht van een aanranding van een teenager op 17 april jl. aan de Schorsmolenstraat.

Politie houdt man aan in gestolen auto

BREDA: Zondagavond heeft de politie aan de Kameelstraat een 23-jarige inwoner van Breda in een gestolen auto aangehouden. De personenauto werd zaterdagmorgen gestolen aan de Achter de Lange Stallen. Een vriend van de auto-eigenaar was op de hoogte van de diefstal en zag de witte Fiat zondagavond rijden in de omgeving van de Robijnstraat. De man tipte de politie die het voertuig en de man in de Kameelstraat aantrof.

Bredanaar speelt voor eigen rechter

BREDA: Aan de Roeselarestraat heeft de politie zondagavond een 39-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 19:10 uur kreeg de politie een melding dat een man met een flinke hamer een auto aan het vernielen was. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de man alle ruiten van een grijze personenauto insloeg. In de auto van de Bredanaar lag een klauwhamer die in beslag werd genomen. De man speelde op deze manier voor eigen rechter, nadat eerder op de dag zijn auto vernield was door de eigenaar van de vernielde auto. De problemen ontstonden door een zakelijk geschil tussen de aangehouden verdachte en de vriendin van de gedupeerde auto eigenaar.

Verkeersongeval met letsel

STANDDAARBUITEN: Een 41-jarige inwoner van Roosendaal is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg A59. De man reed over de rechterrijstrook vanuit Roosendaal in de richting van Fijnaart. Een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom haalde de man in. De Roosendaler wilde eveneens op de linkerrijstrook gaan rijden, maar merkte de Bergenaar te laat op. Om een aanrijding te voorkomen stuurde hij sterk naar rechts en verloor vervolgens de macht over het stuur. De man sloeg met zijn auto over de kop en belandde op zijn kop in de sloot. Met licht letsel aan zijn enkel is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Viertal aangehouden voor diefstal pallets

BREDA: Aan het Bolwerk heeft de politie in de nacht van zondag op maandag vier inwoners van Rotterdam aangehouden. Het viertal van 23, 25, 29 en 29 jaar oud werd op heterdaad betrapt nadat de politie een melding had ontvangen dat een aantal personen een hekwerk op een bouwbedrijf hadden verbroken. In de bestelbus waarin de vier Rotterdammers reden trof de politie zeven pallets aan die van diefstal afkomstig waren. De bestelbus kwam juist het terrein afrijden toen de politie aan kwam rijden. Na verhoor zijn zij met een dagvaarding heengezonden. Zij moeten zich op een latere datum verantwoorden voor de rechter.

Auteur: Henk Snepvangers