Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 20 juni 2005

Courage houdt drugsverdachten aan: zes kilo hennep in beslag genomen

ROOSENDAAL: Zondag heeft het drugsteam Courage van het district Bergen op Zoom aan de Boulevard twee inwoners van Roosendaal aangehouden. De politieagenten waren getuige van een overdracht tussen de 26-jarige man uit Gorichem en de 28-jarige inwoner van Roosendaal van zes kilo hennep. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vernielingen Ossendrechtseweg

HOOGERHEIDE: Zowel de gemeente Woensdrecht als enkele bewoners van de Ossendrechtseweg hebben aangifte gedaan van vernieling. De vernielingen hebben, ondanks dat de politie extra toezicht hield, plaatsgevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Plantenbakken en brievenbussen waren het doelwit. De schade loopt in de honderden euros.

Diefstal/terugvinden gestolen auto

HOOGERHEIDE: In de nacht van zaterdag op zondag is vanachter een woning in de Duinstraat een oud model Opel Kadett ontvreemd. Deze auto, is maandagochtend teruggevonden aan de Braakseweg in Woensdrecht. Een portierslot bleek geforceerd te zijn. Tevens was het contactslot doorverbonden. De in de auto aanwezige radio-/CD-speler bleek ontvreemd te zijn.

Inbraak auto

WOENSDRECHT: In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een auto welke geparkeerd stond aan het Vinkenslag. De dader(s) kwamen het voertuig binnen door het forceren van een portierslot. De achterruit van de Suzuki Alto werd in zijn geheel ontvreemd. Tevens werd, zonder resultaat, getracht de autoradio te stelen.

Diefstal vlaggenstok met schooltas

SCHIJF: Aan de Hoeksestraat zijn is zondagochtend omstreeks een vlaggenstok met Nederlandse vlag en een schooltas gestolen. Naast de diefstal werd ook schade aangericht aan een houten spiegel en de rozenstruiken. Vermoedelijk is er in de straat nog een vlaggenstok met Nederlandse vlag meegenomen. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Inbraak stacaravan

HOOGERHEIDE: Een 65-jarige inwoner van Goes heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn stacaravan, welke gestald staat op een camping aan de Groene Papegaai. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 4 en 19 juni. Bij de inbraak werden een televisie, een DVD speler, een radio, en diverse CDs en DVDs ontvreemd.

Jongen aangehouden voor bezit GHB

OUD-GASTEL: Zondagochtend zijn op de Sint Antoinedijk een 20-jarige inwoner van Sint Willebrord aangehouden. De man zat samen met een 18-jarige plaatsgenoot te vissen aan het water onder de brug van de Schans. Bij het zien van de agenten schok de 20-jarige zich een hoedje en stopte direct een klein flesje onder zijn oksel. De inhoud van het flesje bleek GHB te zijn. De harddrugs is in beslag genomen. De verdachte is na verhoor vrijgelaten en moet zich later verantwoorden voor de rechter.

Auteur: Henk Snepvangers