2e persbericht van maandag 20 juni 2005

Eindhoven 20-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewapende overval

Maandagochtend rond 2.00 uur vond een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan de Biesterdwarsweg. De 36-jarige eigenaar van het pand werd na sluitingstijd door drie onbekende mannen met een vuurwapen bedreigd toen hij het pand afsloot. Zij eisten geld. De mannen zijn met enkele duizenden euros gevlucht in een auto. Het gaat om drie mannen met een getinte huidskleur. Eén van hen is ongeveer
1.80 meter lang, naar schatting 30 jaar en heeft een normaal postuur met kort stekeltjes haar. Hij droeg een zwart overhemd en een blauwe spijkerbroek. Een tweede verdachte is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang, ongeveer 35 jaar en kaal. Hij heeft een dikke buik en dik gezicht en droeg een donkerkleurig T-shirt en een donkerkleurige pantalon. De derde dader is eveneens tussen de 1.70 en 1.75 meter lang. Hij wordt 25 30 jaar geschat, heeft een tenger postuur en droeg eveneens een donkerkleurig T-shirt en een pantalon. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van de politie Eindhoven via 0900 8844.

Eindhoven: Politie houdt mannen aan met gestolen bromfiets

Op de Kerkstraat zijn maandag rond 10.55 uur een 38-jarige en een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg een melding binnen dat men bezig was een scooter te stelen vanaf de Kerkstraat. Toen de politie daar aankwam trof zij beide mannen aan met een bromfiets. Bij controle bleek het te gaan om een gestolen bromfiets. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Computerschermen weg bij inbraak

Tussen vrijdag 19.30 uur en maandag 6.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan het Stationsplein. Er werden twee ruiten aan de achterzijde van het pand vernield. De buit bestond uit twee computerschermen.

Helmond: Fietster zwaar gewond

Op de Deurneseweg is maandagochtend rond 8.30 uur een 37-jarige vrouw uit Helmond zwaar gewond geraakt. Dit gebeurde toen ze met haar fiets plotseling de Deurneseweg overstak en geschept werd door een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deurne. De traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De vrouw is met ernstig hersenletsel overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Best: Gestolen auto terecht

Vanaf de Batalaan is tussen zondag 21.00 uur en maandag 1.30 uur een grijze Volkswagen Polo met het kenteken 96-JJ-PJ gestolen. De auto werd maandagochtend in Limburg Noord teruggevonden.

Deurne: Vogels en visuitrusting gestolen

Bij een inbraak in een garage aan de Fitissingel zijn tussen zondag 22.00 uur en maandag 7.30 uur een visuitrusting, veertien vogelkooien en 27 vogels, waaronder twee kanaries en de rest vinken, gestolen. Verder werden uit de auto, die in de garage stond, cds, een autoradio en een zonnebril weggenomen.

Geldrop: Aanhouding na huiselijk geweld

In Valkenswaard is maandag rond 15.30 uur een 25-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van het op de grond duwen van zijn 20-jarige vriendin in hun woning in Geldrop eerder die middag. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Mierlo: Laptop weg bij inbraak

Maandagochtend is ingebroken in een woning aan de Heer Heuschweg. Een laptop werd weggenomen. De voordeur werd geforceerd.