Gemeente Bernheze


Nog aantal appartementen te koop in Plan Drie Leliën vanaf 20 juni

Artist Imp 3 lelien.jpg

Op de voormalige locatie van het postkantoor en de boerenbond aan 't Dorp/Schoonstraat wordt naar verwachting in juni/juli gestart met de bouw van in totaal 30 appartementen. De prijzen van deze appartementen variëren van 172.510,- vrij op naam tot 399.000,- vrij op naam.

Bij de vorige publicatie van dit plan zijn niet alle appartementen toegewezen. Op dit moment zijn er nog 8 appartementen vrij, waarvan er 2 specifiek voor mensen van 55 jaar en ouder bedoeld zijn. Deze 2 appartementen zullen dan ook in eerste instantie aan deze doelgroep toegewezen worden.

Doordat er nu ook nog een aantal appartementen in optie zijn, bestaat de mogelijkheid dat in de loop van volgende week meer appartementen te koop zijn dan wij nu aangeven. De makelaar kan u daarover verder informeren.

De procedure
De koopwoningen worden toegewezen op basis van een puntensysteem. Dit houdt in dat aan kandidaten, op basis van de door hem/haar in te vullen gegevens op het inschrijfformulier, in diverse categorieën punten worden toegekend. Enkele categorieën waarin punten worden toegekend zijn: sociale binding en doorstroming. Voor de twee appartementen die bedoeld zijn voor 55+ geldt dat deze appartementen primair aan deze doelgroep worden toegewezen. Deze mensen krijgen dan ook extra punten voor hun leeftijd als ze voldoen aan de voorwaarden.

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich inschrijven door middel van een inschrijfformulier. Deze formulieren zijn, met de daarbij behorende toelichting en een exemplaar van het puntensysteem, vanaf maandag 20 juni 2005 aanstaande verkrijgbaar bij Bernheze makelaars & adviseurs B.V., Bitswijk 10 in Uden, telefoon, (0413) 24 38 18. Voor extra informatie kunt u terecht op de website: www.drie-lelien.nl.

De inschrijfformulieren kunnen uitsluitend ingeleverd worden bij het gemeentehuis. Per inschrijving is een bedrag van 22,50 verschuldigd. Dit bedrag kunt u vanaf maandag 20 juni tot en met maandag 27 juni tijdens de openingstijden betalen bij de kassier in de dependance van het gemeentehuis aan 't Dorp 94 in Heesch. Pas na betaling van het inschrijfgeld wordt het inschrijfformulier in behandeling genomen.

Inschrijfformulieren die vóór maandag 27 juni 2005, 12.00 uur volledig ingevuld bij de gemeente binnen zijn worden in behandeling genomen. Vertraging bij de postbezorging is voor eigen risico.

De toewijzing
Aan de hand van de gegevens op het inschrijfformulier worden punten toegekend. Degene met de meeste punten komt als nummer één op de lijst te staan; degene met het op één na hoogste puntenaantal als nummer twee, enzovoort. In deze volgorde worden de kandidaten benaderd. Bij een gelijk aantal punten wordt alsnog geloot.

De eventuele loting die nodig zou kunnen zijn om de volgorde te bepalen zal op maandag 4 juli aanstaande plaatsvinden. Door de naderende vakantie kan het zijn dat wij u telefonisch op de hoogte brengen om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen.

De toewijzing van een extra punt op basis van artikel F zal bij de toewijzing van de appartementen in Heesch niet plaatsvinden. Het eventueel door u opgebouwde geldige extra punt kunt u wel inzetten bij deze uitgifte.

Indien een appartement wordt toegewezen aan een kandidaat mag deze het appartement niet aan derden doorverkopen. De koper is verplicht het appartement zelf, met (eventuele) partner en (eventuele) kinderen, te bewonen. Dit in overeenstemming met de algemene verkoopvoorwaarden van de Gemeente Bernheze.

Meer informatie
Informatie over het uitgiftesysteem is verkrijgbaar bij de afdeling Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Grondzaken. Zij zijn bereikbaar op nummer (0412) 45 88 88.
Aan de inhoud van deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Het college van burgemeester en wethouders is in voorkomende, bijzondere gevallen bevoegd af te wijken van het systeem.