Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan Hoofdweg


Maandag 20 juni 2005 beginnen de werkzaamheden voor de reconstructie van de Hoofdweg. Het betreft het gedeelte tussen het Spoorviaduct (ten westen van de Schinkelsebaan) en de kruising van de Hoofdweg met de Burgemeester Schalijlaan en Schollevaarsedreef.

Wat gaat er gebeuren

Het aantal rijstroken van de Hoofdweg wordt op dit gedeelte verdubbeld. Daarnaast wordt de zuidelijk van de Hoofdweg gelegen parallelweg voorzien van een nieuwe asfaltconstructie. Om de overlast te beperken en de bedrijven bereikbaar te houden, wordt er in fasen gewerkt.

Planning

De planning is dat de werkzaamheden circa één jaar in beslag zullen nemen. Half juni 2006 zijn de werkzaamheden aan de Hoofdweg voltooid.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijven alle in het Hoofdweggebied gelegen bedrijven gewoon bereikbaar, al dan niet via een omleidingroute die door borden wordt aangegeven. Het doorgaande verkeer net als bestemmingsverkeer gewoon gebruik blijven maken van de Hoofdweg.

Verkeershinder

De verwachting is dat er door het uitvoeren van de werkzaamheden en de daarbijbehorende omleidingen vertragingen ontstaan voor het doorgaande- en bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer wordt dan ook geadviseerd een alternatieve route te kiezen, bij voorkeur de snelweg. Voor het fietsverkeer geldt dat het fietspad van de Spoorberm (fietspad tussen bedrijven parallelweg en de Sporenbuurt) als doorgaande fietsroute wordt aangemerkt.

Vragen of opmerkingen

De gemeente is zich [INS: overlast met zich meebrengen. We proberen deze overlast zoveel mogelijk te beperken. :INS] Belangstellenden kunnen bij het Informatiecentrum van de gemeente een overzichtstekening bekijken waarop de werkzaamheden staan aangegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u bellen met het Informatiecentrum .