Gemeente Den Haag

juni 2005
Nieuw fietspad tussen Spoorlaan en nieuwe station Ypenburg (15 juni)

De gemeente Den Haag wil een nieuw fietspad aanleggen tussen de Spoorlaan en het nieuwe station Ypenburg. Het maakt onderdeel uit van de regionale route tussen Den Haag en Gouda en zorgt voor een betere fietsverbinding tussen Ypenburg en Leidschendam-Voorburg, aldus wethouder Bruno Bruins van Verkeer. Het plan ligt vanaf 20 juni ter inzage voor inspraak. De gemeente verwacht begin 2006 te starten met de aanleg.

De nieuwe fietsroute volgt vanaf de Westvlietweg de bestaande Spoorlaan. Vanaf het punt dat de Spoorlaan afbuigt in de richting van TNO, begint het nieuwe fietspad. Dit fietspad komt evenwijdig te liggen aan de A12 en tussen de twee sloten. Na de kruising bij de Goowetering loopt het fietspad door langs de Plas van Reef. De fietsroute sluit vervolgens aan op de kruising met de Ypenburgse Stationsweg. Het is één van de 30 projecten uit het Haags fietsprogramma. Eind 2006 moet dat programma leiden tot circa 15 kilometer nieuwe fietspaden en -stroken. Met het fietsprogramma is een investering van 10 miljoen euro gemoeid.

Inloopmiddag
Over de fietsroute Spoorlaan-station Ypenburg wordt op 20 juni door de gemeente Den Haag tussen 17.00 en 19.00 uur een inloopmiddag georganiseerd in Hotel Mövenpick op het Stationsplein in Voorburg. Het ontwerp zal hier getoond worden en ambtenaren van de gemeente Den Haag zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Inspraak
Bewoners en andere belanghebbenden kunnen reageren op het plan. De inspraaktermijn loopt van maandag 20 juni tot en met vrijdag 29 juli 2005. Het concept-ontwerp ligt gedurende de inspraaktermijn ter inzage bij het stadsdeelkantoor Leidschenveen -Ypenburg (Frits Diepenlaan 57) en het Gemeentelijk Contactcentrum in het stadhuis (Spui 70).