Gemeente Rotterdam

Nr. 25
17 juni 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 20 t/m 26 juni 2005

Wethouder Janssens neemt lespakket ZONdag in gebruik Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) neemt op maandag 20 juni om 13.00 uur het lespakket ZONdag op basisschool de Watertoren (Snelfilterweg 270, Kralingen) in ontvangst. Het lespakket is speciaal ontworpen door Sport&Recreatie in opdracht van ENECO. Het lespakket laat kinderen kennismaken door verschillende proeven met de toepassingen van zonne-energie. (Voor meer informatie: communicatie Sport & Recreatie, Marjan Smit, tel. 010 - 417 31 22)

Wethouder Bolsius sluit Schoonmaakcampagne Oude Westen af Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) sluit op maandag 20 juni om 14.15 uur de Schoonmaakcampagne Oude Westen af op de tennisbaan in de Tiendstraat nr. 41. De afsluiting vindt plaats in verband met de zomervakantie. De Schoonmaakcampagne Oude Westen is een initiatief van de Actiegroep Het Oude Westen, waarbij bewoners met elkaar de straat opgaan om hun medebewoners te vertellen over het belang van een schone wijk. Een werkgroep gaat per straat alle bewoners langs om tips te geven en hen te informeren hoe zij met (grof) vuil moeten omgaan. Aan de campagne werken Top Score, De Nieuwe Unie, Roteb, Stadstoezicht, Centrumraad, SONOR en de Actiegroep Oude Westen mee. (Voor meer informatie: Actiegroep Het Oude Westen, Fouad Akka, tel. 010 - 436 17 00)

Wethouder Geluk bij symposium arbeidsmarktpositie Turkse Vrouwen Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) is maandag 20 juni bij een symposium over de arbeidsmarktpositie van Turkse vrouwen. Deze bijeenkomst, georganiseerd door het Inspraakorgaan Turken, is van 15.30 tot 18.15 uur in het gebouw van de Kamer van Koophandel aan Blaak 40. De wethouder neemt om 17.00 uur deel aan een forumdiscussie, waarin hij wordt geïnterviewd over het integratieproces van Turkse vrouwen in Rotterdam. Andere deelnemers zijn onder anderen minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en oud-minister Dijkstal. (Voor meer informatie: Inspraakorgaan Turken, tel. 030 - 234 36 25)

Wethouder Bolsius bij Pendrecht Dis(cussie)
Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) is op dinsdag 21 juni vanaf 11.30 uur aanwezig bij de tweede Pendrecht Dis(cussie) die plaatsvindt in de Open Hofkerk aan de Middelharnisstraat 153. Tijdens de tweede Pendrecht Dis(cussie) staat het imago van Pendrecht centraal. Ook wordt de voortgang gepresenteerd van de uitvoering van de targets die opgenomen staan in het uitvoeringsprogramma 'Pendrecht zet door'. (Voor meer informatie: Projectbureau Tarwewijk, Trudy de Bruin, tel. 010 - 485 16 81)

Wethouder Van den Anker opent studiebijeenkomst
'Rouwrituelen in de multiculturele samenleving'
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) opent op dinsdag 21 juni om 16.00 uur de studiebijeenkomst 'Rouwrituelen in de multiculturele samenleving', die gehouden wordt in kamer 7 van het stadhuis. De studiebijeenkomst is bedoeld voor alle diensten en hulpverleners die betrokken zijn bij de rampenopvang in de regio Rotterdam. De nadruk ligt tijdens de bijeenkomst op de onderwerpen: religie- en cultuurspecifieke geestelijke verzorging bij grootschalige ongevallen en rampen. (Voor meer informatie: COS Rijnmond & Midden Holland, Jose Wigny, tel. 010 - 27 55 955)

Burgemeester Opstelten en wethouder Janssens aanwezig bij ondernemersontbijt Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Nico Janssens (o.a. Sport) zijn op woensdag 22 juni om 8.00 aanwezig bij het ondernemersontbijt, dat gehouden wordt in de Hockeyclub Rotterdam aan de Hazelaarweg 2. Het ontbijt staat dit jaar in het teken van het Sportjaar 2005 en de relatie tussen sport en bedrijfsleven. (Voor meer informatie: Bureau Peter Schuiten, tel. 06- 55 33 12 92)

Wethouder Hulman reikt inburgeringcertificaten uit Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) reikt op woensdag 22 juni van 13.00 tot 15.30 uur certificaten uit aan nieuwkomers die hun inburgeringtraject hebben afgerond. De certificaatuitreiking vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis en vormt een onderdeel van het inburgeringtraject. Het traject bestaat, naast het leren van de Nederlandse taal, ook uit beroepenoriëntatie en maatschappelijke oriëntatie. De bijeenkomst dient als stimulans voor de inburgeraar om de kennismaking met de Nederlandse maatschappij voort te zetten en is daarnaast ook een blijk van waardering van de gemeente Rotterdam. (Voor meer informatie: Communicatie SoZaWe, Emmy Vallen, tel: 010 - 453 39 74)

Wethouder Janssens opent 'Rondje Kralingse Plas'
Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) opent op woensdag 22 juni om 15.00 uur met dagelijks bestuurder Ten Hoven van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk het verbrede fietspad aan de Kralingse Plas. In het Rotterdamse Sportjaar 2005 heeft Sport en Recreatie het fietspad ten noorden van de Kralingse Plas verbreed over een lengte van 700 meter. Ook is het ruiterpad gescheiden van het fietspad, waardoor fietsers en ruiters hun eigen pad kunnen berijden. Door het verbreden van het fietspad kunnen mensen nu een verbeterd 'Rondje Kralingse Plas' maken. Een en ander is mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het Sportjaar 2005. (Voor meer informatie: Sport en Recreatie, Rosemarie Maas, tel. 010 - 417 31 06 of Communicatie deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Jolanda Vos-Ter Wolbeek, tel. 010 - 20 60 902)

Burgemeester Opstelten opent nieuw hoofdkantoor Koninklijke Vopak N.V. Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op woensdag 22 juni om 17.00 uur het nieuwe hoofdkantoor van de Koninklijke Vopak N.V., dat gevestigd is aan de Westerlaan 10. Het Rotterdamse bedrijf is een van de grootste petrochemische centra ter wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in 29 landen verspreid over alle werelddelen, met een netwerk van 72 tankterminals. (Voor meer informatie: Koninklijke Vopak N.V., tel. Dhr. C. van den Driest, tel. 010 - 400 26 03)

Wethouder Van Sluis bij oplevering Boomweide op Landtong Rozenburg Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) is vrijdag 24 juni om 13.30 uur aanwezig bij de oplevering van het project Boomweide op de Landtong Rozenburg. Op de Boomweide is 3,2 hectare groen aangelegd. Het gebied heeft een recreatieve bestemming. Het groenproject maakt deel uit van het Project Mainportonwikkeling Rotterdam, onderdeel Bestaand Rotterdams Gebied (BRG). De BRG-projecten hebben tot doel de ruimte in het bestaande havengebied intensiever te gebruiken en de leefbaarheid te vergroten. De burgemeester van Rozenburg, mevrouw De Sutter-Besters is ook aanwezig bij de oplevering van het project Boomweide. De bijeenkomst duurt tot 16.30 uur. (Voor meer informatie: Communicatie Havenbedrijf Rotterdam, Sjaak Poppe, tel. 010 - 252 14 27)

Wethouder Van den Anker bezoekt genomineerde projecten voor Rotterdam Centrum Veilig prijs
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) bezoekt op vrijdag 24 juni vanaf 15.00 uur drie projecten, die genomineerd zijn voor de Rotterdam Veilig Prijs. Vanaf het politiebureau Eendrachtplein vertrekt de jurygroep om de locaties te bezoeken en te beoordelen. De volgende projecten dingen mee naar prijs: Adoptiemodel (Politie en Zorg), Monitoring en Communicatie (o.a. de Ontwikkelbank) en Jeugdaanpak (Jeugdserviceteam en programmering Schouwburgplein). Vrijdag 28 juni bepaald het publiek in restaurant Engels wie de winnaar wordt. De Rotterdam Veilig Prijs is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de ondernemers, bewoners en organisaties op het gebied van veiligheid. (Voor meer informatie: Communicatie Centrum Veilig, Marlou van Beek, tel. 06 - 18 05 13 15)

Wethouder Bolsius plaatst Haikutegel in Karel Doormanstraat Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) plaatst op vrijdag 24 juni om 15.00 uur een 'haikutegel' in de Karel Doormanstraat, ter hoogte van nummer 352. De tegel, met daarop de van oorsprong Japanse dichtvorm, wordt geplaatst naar aanleiding van een gedichtenwedstrijd die door het Centrum Beeldende Kunst en dS+V is georganiseerd. Hieruit zijn zes winnende haiku-gedichten voortgekomen die op stoeptegels zijn aangebracht. Wethouder Lucas Bolsius levert de laatste 'haikutegel' in deze serie op. (Meer informatie: Centrum Beeldende Kunst, Marjolijn van der Meijden, tel. 010 - 436 02 88)

Wethouder Geluk bezoekt eindejaarsfeest Chinese school Wah Yan
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) bezoekt zaterdag 25 juni tussen 12.00 en 13.00 uur het eindejaarsfeest van de Chinese school Wah Yan. Op het programma staan diverse prijsuitreikingen voor de beste leerlingen van de school, een bazaar en spelletjes voor de leerlingen. De Chinese school is gevestigd aan de Carnissedreef 2. (Voor meer informatie: Wah Yan, tel. 010 - 481 69 66)

Wethouder Bolsius verricht prijsuitreiking bij NK Wielrennen op de weg 2005 Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) verricht op zondag 26 juni om 17.00 uur de prijsuitreiking bij het Nederlands Kampioenschap Wielrennen op de weg 2005. Op 25 en 26 juni 2005 vormt Rotterdam ´European Capital Of Sports´ voor de derde keer hét decor voor het Nederlands Kampioenschap Wielrennen op de weg. Tijdens dit grootse topsportevenement strijden wielrenners als Michael Boogerd, Wereldbekerwinnaar Erik Dekker, Parijs-Roubaix winnaar Servais Knaven om de felbegeerde nationale tricolores. Daarnaast komen op zaterdag 25 juni de vrouwen in actie. (Voor meer informatie: www.nkwielrennen.nl of Rotterdam Topsport, Hans Zoethoutmaar, tel. 010 - 497 12 12)

En verder .
opent burgmeester Opstelten op vrijdag 24 juni om 16.15 uur het nieuwe deelgemeentekantoor Feijenoord aan de Maashaven O.z. nummer 230. (Voor meer informatie: Communicatie deelgemeente Feijenoord, Rob Gringhuis, tel. 010 - 291 60 72)

noot voor de redactie/