Ingezonden persbericht


WEL DE SNELHEID MAAR NIET HET GELUK VOOR MUERMANS OP SACHSENRING

Sachsenring, 19 juni 2005 - In de derde ronde om het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap heeft Dominick Muermans ondanks de moeilijke baanomstandigheden veel ervaring opgedaan op het snelle circuit van de Sachsenring. De jonge telg van Van Amersfoort Racing die amper drie maanden geleden zijn officiële debuut maakte in deze formule klassen, probeerde in beide wedstrijden op Duitse bodem zich snel naar voren te knokken, maar had niet het geluk aan zijn zijde. Zo werd hij in de eerste race uit de wedstrijd getikt door een achterblijver, terwijl hij de afsluitende manche voortijdig moest beëindigen door een gebroken versnellingspook. Met de nodige circuitkennis aan boord zal Dominick zich de komende weken grondig voorbereiden op de volgende race die wordt gehouden op het TT circuit van Assen.

KWALIFICATIE
In de tweemaal twintig minuten durende kwalificatiesessies wordt Muermans al vroeg op de baan gestuurd door Frits van Amersfoort. De 20-jarige rijder probeert snel het circuit onder de knie te krijgen en rijdt constante rondetijden. Dominick noteert in de eerste sessie de twintigste tijd (1:23.701). In de tweede en laatste run die onder tropische temperaturen worden verreden komt niemand meer aan de snelle rondetijden van de eerste sessie. Ook Muermans moet enkele honderden van een seconde toegeven en realiseert een 19e tijd (1:24.139).

DOMINICK MUERMANS: "Ik kwam er tijdens de kwalificatiesessies niet echt aan te pas. Ik liet in elke snelle run goede sectortijden zien, maar kon deze niet stijgende lijn niet over het geheel van het 3,645 kilometer lange circuit doortrekken. Dit is een technische baan met veel uitdagende bochtencombinaties. Ondanks dat ik vanuit het achterveld moet vertrekken, zie ik voldoende mogelijkheden om tijdens de races veel posities goed te maken!"

RACE 01 + 02
Dominick, die momenteel 22 kampioenschappunten heeft vergaard in het Duits kampioenschap, komt in de eerste manche goed uit de startblokken, maar wordt door Dima Raikhlin van de baan getikt. De achterwielophanging van de inwoner uit Maaseik is hierbij dermate beschadigd, zodat Muermans de negentien ronden tellende wedstrijd al in de eerste ronde ziet stranden. De start van de afsluitende race lijkt bijna op een kopie van de eerste wedstrijd. Wanneer de lichten boven de grid voor de tweede maal zijn gedoofd heeft de nieuwkomer opnieuw een goede start. De rijder met startnummer 33 pakt enkele rijders voor het ingaan van de eerste bocht en gaat fanatiek de strijd aan met de rest van het middenveld. In ronde vijf schakelt de Limburger zijn pook naar de zesde versnelling bij het passeren van een snelle rechterbocht, maar ziet tot zijn grote schrik dat de versnellingspook is afgebroken. Muermans, die in de vijfde versnelling blijft hangen, ziet geen mogelijkheid om de wedstrijd uit te rijden en parkeert zijn auto in de pitstraat...

DOMINICK MUERMANS: "Na een aantal goede races is dit één van mijn mindere weekenden. Ik zat er tijdens de kwalificatiesessies niet goed bij en ook de twee races moest ik reeds in de beginfase beëindigen. Ondanks deze tegenvaller heb ik toch het nodige geleerd van de auto en de lay-out van de Sachsenring, want het blijft een prachtig circuit. Met mijn opgedane ervaringen van afgelopen weekend ga ik mij de komende weken voorbereiden op de volgende races op het TT circuit van Assen, waar ik wederom met de rest zal proberen mee te strijden!"

Uitslag race 01 Formule Renault 2.0, Zaterdag 18 juni 2005, Sachsenring
01. Renger van der Zande, Van Amersfoort Racing 26:6.313
02. Pekka Saarinen, SL Formula Racing + 08.201
03. Kasper Andersen, SL Formula Racing + 15.386
04. Bruno Rudolf Fechner, Kern Motorsport + 25.376 20. DOMINICK MUERMANS, Van Amersfoort Racing+ 19 RONDEN

Uitslag race 02 Formule Renault 2.0, Zondag 19 juni 2005, Sachsenring
01. Renger van der Zande, Van Amersfoort Racing 24:42.975
02. Récardo Bruins, Van Amersfoort Racing + 00.596
03. Bruno Rudolf Fechner, Kern Motorsport + 05.427
04. Mikhail Aleshin, Lukoil Racing Team + 16.038 19. DOMINICK MUERMANS, Van Amersfoort Racing+ 14 RONDEN

NIEUWS en FOTO is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com