Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Doorwerth - drie gewonden bij frontale aanrijding
Publicatiedatum: 20-06-2005

Bij een frontale botsing tussen twee auto's op de Utrechtseweg in Doorwerth zijn zondagavond drie personen gewond geraakt. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis, een derde kon terplaatse behandeld worden. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over acht 's avonds tussen de Baron van Brakellaan en de Kasteelweg, toen een 76-jarige automobilist uit Rheden en een 38-jarige automobilist uit Doorwerth elkaar tegemoet reden. Vermoedelijk had de Rhedenaar onvoldoende rechts gehouden, waarna beiden frontaal op elkaar botsten. Als gevolg van de aanrijding liep de Rhedenaar een hoofdwond op. Twee inzittenden uit de auto van de Doorwerthse automobilist, een dertienjarige jongen en een 85-jarige vrouw, liepen ook verwondingen op. De jongen hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrouw en de Rhedenaar zijn naar ziekenhuizen in Ede en Arnhem gebracht. Van drankgebruik was volgens de politie geen sprake. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De beide auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Bij het ongeval werd bijstand verleend door de GGD en de brandweer, omdat een van de portieren van de auto van de Doorwerther niet meer open ging en de bijrijder bevrijd moest worden. De politie heeft het verkeer op de Utrechtseweg tijdelijk omgeleid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - met 115 km/u op de bromfiets

Publicatiedatum: 20-06-2005

Een zestienjarige jongen uit Kootwijkerbroek is zondagavond op de Welgelegenweg in Stroe aangehouden nadat hij door de politie was betrapt met een snelheid van 115 km/u op de brommer. Agenten zagen de knaap rond kwart over acht over de Zeumerseweg in Voorthuizen voorbij komen razen toen ze vanaf de Blotekamperweg de kruising op wilden rijden. Aangezien de bromfietser geen voorrang verleende wilden ze hem daarover aanspreken. De knaap zette echter het gas open en reed weg richting Garderbroekerweg. De agenten zetten de achtervolging in en trachtten de jongen tot staan te brengen met een stopteken. De jongen negeerde dat echter en reed zonder vaart te minderen door. Daarbij werden snelheden bereikt van ruim 115 km/u. Op de Welgelegenweg in Stroe stopte de jongen uiteindelijk, waarna hij werd aangehouden. De Kootwijkerbroeker bleek ook onder invloed van alcohol. Later werd een alcoholpromillage gemeten van 0,65 (ruim één maal zoveel als is toegestaan). De bromfiets bleekniet verzekerd te zijn en geleend van een kennis. Agenten namen de bromfiets in beslag.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - minimotor in beslag, Wageninger aangehouden
Publicatiedatum: 20-06-2005

De Wageningse politie heeft zondagochtend op de Ooststeeg een zogenoemde minimotor in beslag genomen. De bestuurder, een negentienjarige Wageninger, werd aangehouden. Agenten zagen de jongen rond half twaalf op het voertuigje rijden en wilden hem laten stoppen. Binnen de kortste keren bleek de jongen echter verdwenen. Een getuige wees de agenten op een struikgewas, waar de jongen zich verschanst had. Toen de agenten de minimotor, een kennelijk zelfgebouwd exemplaar, in beslag wilden nemen ging de Wageninger er te voet vandoor. Hij werd na een korte sprint aangehouden en is later na verhoor vrijgelaten. De minimotor blijkt vaak niet te voldoen aan de Nederlandse eisen van veiligheid, die aan motorvoertuigen wordt gesteld. Bovendien worden er geen kentekens voor afgegeven en zijn ze vaak niet verzekerd. Het afgelopen weekend heeft de politie in Harskamp ook twee minibikes in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---