Ingezonden persbericht



P E R S B E R I C H T

Laren, 20 juni 2005

RUUD DE WILD TWEEDE PRESENTATOR 'BIG BROTHER'
Nadat vorige week bekend werd dat Bridget Maasland presentatrice van Big Brother wordt, is nu ook de tweede naam bekend. Ruud de Wild zal in het nieuwe televisieseizoen samen met Bridget de wereldwijd succesvolle 'real-life' soap presenteren, die vanaf september is te volgen op Talpa. 'Big Brother' is in Nederland toe aan de vijfde editie, en maakt na een afwezigheid van twee jaar zijn rentree op de Nederlandse televisie. Ruud de Wild licht zijn stap toe: "Met name de aanwezigheid van Bridget en Ernst-Paul Hasselbach als eindredacteur speelden een doorslaggevende rol in mijn beslissing. Met hen kan ik een sterk team vormen. Tevens ben ik blij dat het programma terugkeert in de oorspronkelijke formule, waarin het puur gaat om de bewoners en hun verschillende, persoonlijke kenmerken. Dat werkt volgens mij het best." Ruud de Wild (36) presenteerde eerder diverse muziekprogramma's op TMF en BNN, de beide zenders waar hij al samenwerkte met Bridget Maasland, en is reeds jarenlang een succesvol en gewaardeerd radio DJ. Hij blijft naast deze nieuwe klus dan ook gewoon zijn programma op Radio 538 presenteren.

De nieuwe 'Big Brother' wordt gebouwd op het fundament dat het programma zijn ongeëvenaarde status bezorgde. Twaalf bewoners worden opgesloten in een huis, dat dit jaar wordt gebouwd in Aalsmeer. Hoe reageren zij op elkaar? Wie wordt genomineerd en wie wordt weggestemd? De kijker bepaalt. Maar de serie van 2005 bevat nadrukkelijk ook nieuwe elementen. Er staan veel verrassingen op stapel die soms tot de laatste seconde geheim zullen blijven. De bijna honderd series die tot op heden over de hele wereld zijn uitgezonden dienen daarbij als inspiratiebron.

'Big Brother' gaat dit najaar ruim 100 dagen duren. Onder massale belangstelling zijn de selectieronden reeds in volle gang, maar meedoen kan nog steeds. Wie het aandurft kan zich aanmelden via www.talpa.tv. Iedereen tussen 18 en 80 is welkom. Talpa TV is onderdeel van Talpa Media Holding. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken, en het Nederlandse televisiestation Talpa dat vanaf augustus gaat uitzenden. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee takken, waarvan Talpa Media er een is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.
---



Ingezonden persbericht