Provincie Friesland



PERSUITNODIGING

PU 031 AdV
Datum: 15 juni 2005

Frysk jeugdparlemint biedt skriezekaart aan

Een aantal leden van het Frysk Jeugdparlemint zal op 20 juni aanstaande om 16.00 uur in de Statenzaal van het Provinsjehûs het eerste exemplaar van de zogenaamde Skriezekaart aanbieden aan Frans Kuipers, vice-voorzitter van Provinciale Staten.

De kaart is een initiatief van de Commissie Milieu, Natuur en Landschap van het Jeugdparlement 2004. De initiatiefnemers, Lidion Zierikzee (Stellingwerfcollege, Oosterwolde), Hanneke Bakker (Drachtster Lyceum) en Miranda Schraa (RSG Magister Alvinus, Sneek) hadden opdracht gegeven een kaart te maken die een afweging tussen het belang van de vogels en andere belangen in het kader van het nieuwe Streekplan mogelijk moest maken.

Voor de uitvoering hebben de leden van het Jeugdparlement zelf een sponsor of adopterende partij gezocht. In het geval van de Skriezekaart heeft de FNP voor uitvoering getekend. De Skriezekaart heeft de vorm gekregen van een transparant dat over de streekplankaarten past. De kaart is vooral bedoeld voor gebruik door Statenleden en andere beslissers die een belangenafweging moeten maken.

De Skriezekaart is een onderdeel van de digitale Gruttokaart van Nederland, die via www.grutto.nl is te raadplegen.

U bent van harte welkom.

Meer informatie: Statengriffie, Anne de Vries, tel. 058-2925906.


---- --