Partij van de Arbeid


REMINDER- PERSBERICHT VAN 15 JUNI 2005 - REMINDER


Den Haag, 20 juni 2005


PvdA presenteert: Bewoners verdienen veiligheid


Op maandag 20 juni zal de PvdA Tweede-Kamerfractie het boekje Bewoners verdienen veiligheid presenteren. De presentatie van het boekje vindt plaats op 20 juni om 13.30 uur in de bibliotheek in Overvecht (Gloriantdreef 1).


Op 4 april bracht de gehele PvdA Tweede-Kamerfractie een bezoek aan zestien Nederlandse gemeenten dat geheel in het teken stond van het thema veiligheid. De PvdA ers bezochten de verschillende steden om het veiligheidsvraagstuk ter plaatse onder de loep te nemen. De bevindingen van die dag zijn gebundeld in het boekje Bewoners verdienen veiligheid , waarin de aanpak om dit probleem tegen te gaan uiteen wordt gezet.


Bewoners verdienen veiligheid zal onder andere ingaan op de problematiek rond de prestatiecontracten met de politie, aangiftebereidheid, de wijkagent en preventie.


Fractievoorzitter Wouter Bos zal het eerste exemplaar van het boekje overhandigen aan de Korpsbeheerder van de regio Utrecht, burgemeester A.H. Brouwer-Korf. Tevens zal hij exemplaren overhandigen aan degenen waarmee hij in april heeft gesproken over het thema veiligheid.


Aansluitend gaat Wouter Bos op onderzoek uit in de Utrechtse wijk Overvecht. Daar neemt Bos een kijkje in het winkelcentrum, om een korte steekproef te houden naar de aangiftebereidheid van winkeliers en winkelend publiek. Ook krijgen de bewoners van Overvecht de gelegenheid om te laten horen wat zij belangrijk vinden voor de veiligheid in de wijk


Programma 20 juni:


Presentatie 'Veiligheid in de buurt' door Wouter Bos
13.30-14.15 uur, bibliotheek in Overvecht, Gloriantdreef 1


'Detective' met Wouter Bos over veiligheid in Overvecht
14.30-15.45 uur, Groot Winkelcentrum Overvecht, Seinedreef