Gemeente Cromstrijen


16-06-2005

De eerste stap op weg naar een eigen bedrijf

Kamer van Koophandel organiseert gratis Startersavond in Klaaswaal

Op maandag 20 juni 2005 is iedereen die plannen heeft om (parttime) voor zich zelf te beginnen van harte welkom op de Startersavond van de Kamer van Koophandel. De avond wordt gehouden in Restaurant Steakhouse & Saloon Newland aan de Rijksstraatweg 30 in Klaaswaal en begint om 19.00 uur. Om 19.30 uur opent de heer D. Kraaijveld, burgemeester van de gemeente Cromstrijen, de avond. Op de informatiemarkt kun je je oriënteren bij de stands van de diverse partijen waarmee je als starter te maken gaat krijgen. Zo zijn bijvoorbeeld de Belastingdienst, ABN-AMRO, Rabobank, lokale banken, de gemeente en een NOvAA-accountant en natuurlijk de Kamer van Koophandel aanwezig.

Leren van regionale ondernemers
In zijn presentatie behandelt de Kamer van Koophandel alle facetten waarmee je als startende ondernemer te maken krijgt, zoals het ondernemingsplan, een administratie opzetten en parttime ondernemen. Via een interview met net gestarte ondernemers uit de regio krijgen de bezoekers een realistisch beeld uit de praktijk. Aan het eind van de bijeenkomst is er een paneldiscussie met aansluitend een informatiemarkt. Naast de informatiemarkt is het mogelijk om in gesprek te raken met een specialist, zoals een belastingadviseur, een adviseur van de bank, een accountant of een medewerker van de Kamer van Koophandel.

Een onderneming starten blijft populair
In 2004 zijn in het gebied van de Kamer van Koophandel Rotterdam bijna 7400 bedrijven gestart. Dat zijn er 17% meer dan in 2003. De meeste startende ondernemers zijn mannen (71%) tussen de 25-39 jaar. Zij kiezen vaak voor de branches bouwnijverheid, facilitaire diensten, adviesdiensten of detailhandel. Vrouwen kiezen vaak voor de branche persoonlijke diensten en detailhandel. De populairste branche voor starters is de detailhandel. Voor meer informatie kun je kijken op www.kvk.nl/startersprofielrotterdam

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden via www.kvk.nl/startersavond. Maar het is ook mogelijk om gratis toegangskaarten te bestellen via de afdeling Voorlichting van de Kamer van Koophandel, telefoon (010) 4027610. Deze toegangskaarten kun je ook afhalen in het gemeentehuis van Cromstrijen.