KPN en New Bridges werken samen aan beveiligingsoplossingen

DORDRECHT, 20050620 -- Beveiliging in het algemeen en calamiteiten- en incidentenbeheersing in het bijzonder staan centraal in de samenwerking tussen New Bridges en KPN. Onlangs heeft New Bridges een nieuwe versie van haar multi-paging oplossing Nerve Centre uitgebracht. KPN zal deze vernieuwde versie gaan aanbieden aan het midden en groot zakelijke segment van haar klantenkring.


Nerve Centre is een complete oplossing voor calamiteiten- en incidentenbeheersing die door middel van multi-paging gelijktijdig meerdere mensen over meerdere communicatieplatformen oproept. Wat in het oog springt, is dat Nerve Centre volledig gebruik maakt van bestaande communicatieplatformen zoals bijvoorbeeld ISDN, DECT, SMS etc.

"Uit recent onderzoek van de verzekeringsbranche blijkt dat 43% van de bedrijven die door brand getroffen is binnen een jaar failliet is. Je mag dus gerust zeggen dat calamiteiten- en incidentenbeheersing meer aandacht moeten krijgen om continuïteit van de bedrijfsvoering te kunnen blijven waarborgen", aldus Ben van de Blaak, productmanager applications bij KPN. "Snel alarmeren en effectief calamiteiten beheersen kunnen prima via de communicatie-infrastructuren en -platformen van KPN. Die investering is tenslotte al gedaan door onze relaties. In combinatie met Nerve Centre zorgen wij ervoor dat materiële en immateriële schade bij brand of andere calamiteiten worden beperkt of voorkomen."

"Telecomdiensten die gericht zijn op veiligheidsaspecten zullen een steeds groter aandeel verwerven in het portfolio van KPN", aldus Frank van der Heijden, Business Development Consultant bij KPN. "Steeds meer beveiligingsconcepten maken gebruik van IP-technologie. Daardoor zijn geheel nieuwe toepassingen mogelijk." Bart Postelmans, eveneens Business Development Consultant bij KPN, voegt hier aan toe: "Samenwerking met een partner als New Bridges, die staat voor haar dienstverlening aan de beveiligingsindustrie, is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van KPN's dienstenportfolio nu de vraag naar beveiligingsoplossingen zo toeneemt. New Bridges biedt KPN waardevolle specialistische kennis en participeert in het ontwikkelen van innovatieve toepassingen."

"In de afgelopen jaren hebben we al veel innovatieve paging oplossingen mogen wegzetten via KPN, maar met de nieuwe schaalbaarheid van Nerve Centre -inzetbaar in zowel het MKB als in een Enterprise omgeving- verwachten we dat de installed base binnen een jaar meer dan verdubbeld", aldus John Duurkoop, commercieel directeur van New Bridges. "De eenvoudige installatie en implementatie maken het een prima distributieproduct voor partners zoals KPN."

Bij het ontwerp van Nerve Centre is rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen. Het is bijvoorbeeld zonder enige aanpassing direct toepasbaar op een VoIP-platform. Doordat het systeem hardwareonafhankelijk is, blijft deze oplossing voor calamiteiten- en incidentenbeheersing ook in de toekomst prima functioneren en renderen.

New Bridges levert via een gecertificeerd partnerkanaal al een tiental jaren oplossingen voor calamiteiten- en incidentenbeheersing. Met Nerve Centre is er echter een gestandaardiseerde oplossing beschikbaar. Bestaande partners zijn daarover erg enthousiast. Met name de inzetbaarheid in uiteenlopende toepassingsgebieden zoals de zorgsector, de chemie-industrie en kantoren wordt geroemd.

Verkrijgbaarheid
Nerve Centre is verkrijgbaar via New Bridges en via partners als KPN sinds 1 mei 2005. Voor meer informatie kijkt u op www.nervecentre.nl.


Noot voor redacties:

Over New Bridges
Nerve Centre is een product van New Bridges. Dit bedrijf ontwikkelt en levert sinds 1992 applicaties op het snijvlak van automatisering en telecommunicatie, zoals hoogwaardige voice-responsesystemen, voicemailsystemen, voicepagingservers en CTI systeemintegratieprojecten. Zie ook www.newbridges.nl.

Over KPN
KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. In Nederland is KPN marktleider in de belangrijkste segmenten van de telecommunicatiemarkt.