Ingezonden persbericht


PERSBERICHT D.D. 20 JUNI 2005.

Thieme neemt 11 vestigingen van PlantijnCasparie over

DELFT/AMSTERDAM -Op 20 juni 2005 hebben PlantijnCasparie Holding en ThiemeGrafiMedia Groep een intentieverklaring getekend inzake de overdracht van de drukkerijen van PlantijnCasparie Almere, Amsterdam, Capelle a/d IJssel, Den Haag, Groningen, Nieuwegein, IJsselstein en Zwolle. Ook PlantijnCasparie Data in Deventer, PlantijnCasparie Digital Print in Amsterdam en GPB in Leiderdorp gaan over naar Thieme.

De 11 vestigingen zijn goed voor een omzet van 65 miljoen euro op jaarbasis en hebben, uitgedrukt in full time dienstverband, 425 medewerkers in dienst. Thieme GrafiMedia Groep is na de overname op afstand marktleider in de op de zakelijke markt gerichte vellendrukdienstverlening. PlantijnCasparie zal met eigen identiteit en eigen directie onder een kleine (sub)holding opereren. Vertegenwoordigend overleg, medewerkers, vakbonden en SER worden heden geïnformeerd.

Voordelen
Voor Thieme GrafiMedia Groep biedt de overname interessante mogelijkheden tot bezettingsoptimalisatie, efficiency- en kostenvoordelen. Voor de PlantijnCaspariebedrijven en hun relaties biedt de overname toegang tot uitgebreide ICT-kennis en -mogelijkheden, alsmede samenwerking met de Communicatie & Design-, uitgeverij- en Printing on Demand-bedrijven van Thieme GrafiMedia Groep. De omzet van Thieme GrafiMedia Groep zal na overname op jaarbasis stijgen tot ruim 150 miljoen euro. Zowel Thieme als de over te nemen bedrijven waren in 2004 winstgevend. De cashflow van de groep bedraagt ruim 10 miljoen euro per jaar.

Thieme GrafiMedia Groep
Thieme GrafiMedia Groep is één van de grootste spelers op de Nederlandse grafische markt met een vooraanstaande positie in plano-offset. Thieme GrafiMedia Groep staat opdrachtgevers als kwaliteitsbewuste partner terzijde bij het realiseren van communicatieoplossingen. Daarvoor zorgen naast 12 grafische bedrijven ook de 3 vestigingen van Thieme Print4U (digitaal printen) en de ondernemingen Thieme ICT Services (automatisering en multimedia);eme Print4U (diti thiem 190
---

Media Business Press (uitgeven); Media Sales Support (advertentieacquisitie); de Ploeg communicatie, vM-design en Adequaat communicatie-adviseurs. Ruime faciliteiten voor warehousing, fulfilment en distributie/transport maken de dienstverlening compleet.

www.thiemegroep.nl

Inlichtingen over deze intentieverklaring geeft Mark van der Kallen, directeur Thieme GrafiMedia Groep, 015 215 19 90, mvanderkallen@thiemegroep.nl

Meer inlichtingen over dit persbericht bij Nel van Holst Thieme Corporate Communication
06 453 28 170
nvanholst@thiemegroep.nl


---- --