Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadskantoor Grote Oever 34
tel. (0522) 850500

Jan Westmaas voorgedragen tot nieuwe burgemeester van Meppel (20-6-2005)

Mr. Joh. C. Westmaas

De gemeenteraad van Meppel heeft maandagavond 20 juni op voorstel van de vertrouwenscommissie in een buitengewone vergadering besloten om de heer Mr. Joh. C. Westmaas voor te dragen tot burgemeester van Meppel.

Deze voordracht is gericht aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met de aanbeveling deze over te nemen. De nieuwe burgemeester wordt bij Koninklijk Besluit benoemd.

Jan Westmaas startte zijn loopbaan in 1980 als advocaat/procureur in Lelystad, nadat hij datzelfde jaar zijn rechtenstudie had afgerond aan de Rijksuniversiteit van Leiden. In 1987 opende hij een eigen advocatenkantoor in Dronten. Westmaas werd in 2002 wethouder van de gemeente Dronten. Zijn portefeuille bestaat ondermeer uit financiën, economische zaken, grondbedrijf, fondsenwerving en personeelszaken. Binnen het college is hij eerste loco-burgemeester. Voor zijn benoeming tot wethouder heeft hij namens het CDA acht jaar als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Dronten gezeten.

Naast het wethouderschap vervult de heer Westmaas diverse nevenfuncties, waaronder het lidmaatschap van de VNG-commissie financiën en het plaatsvervangend voorzitterschap van de landelijke klachtencommissie protestant christelijk onderwijs. Jan Westmaas - geboren in Alphen a/d Rijn - is 51 jaar, woont samen met Johanna Negen en heeft drie kinderen. Zijn vrije tijd besteedt hij deels aan zijn hobbyâs, zoals motorrijden, lezen en besturen.

Als de minister de voordracht overneemt en het Koninklijk Besluit is geslagen, wordt de heer Westmaas opvolger van Peter den Oudsten, die per 1 mei j.l. is benoemd tot burgemeester van Enschede. De verwachting is dat de benoemingsprocedure nog voor het zomerreces is afgerond en dat Jan Westmaas uiterlijk per 1 september a.s. aan de slag gaat in Meppel.