3 e persbericht van maandag 20 juni 2005

Eindhoven 20-06-2005 - Berichten uit de regio

Valkenswaard: Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Willibrorduslaan een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werden 3900 hennepstekjes aangetroffen. De capaciteit van de kwekerij bedroeg zon 18.000 stekjes. In de woning vonden de agenten onder meer ruim 80 droogrekken voor het drogen van henneptoppen. Toen de politie de woning binnenkwam vluchtten er twee mannen. Ze zijn aan de politie ontkomen. De benodigde materialen zijn in beslag genomen en de planten zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Bakel: Aanpak huiselijk geweld

Maandagmiddag is op het politiebureau van Gemert een 50-jarige inwoner van Haaren aangehouden. Hij had zijn vrouw waarmee hij in een echtscheidingsprocedure verwikkeld is herhaalde malen ernstig bedreigd. De man is in het kader van de aanpak huiselijk geweld op het politiebureau ingesloten.

Geldrop: Aanpak huiselijk geweld

De politie heeft maandagmiddag een 25-jarige Geldroppenaar aangehouden. De man had maandagmiddag rond 14.00 uur zijn vrouw mishandeld, haar een kelder ingeduwd en hij had de vrouw bedreigd. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Best: Wapens in beslag genomen

De politie heeft maandagmiddag tijdens controles op Ekkersweijer twee wapens in beslag genomen. Bij een 32-jarige Eindhovenaar vonden agenten een samoeraizwaard in de auto. In de auto van 26-jarige Eindhovenaar lag een honkbalknuppel. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.