Koninklijke Ahold


Ahold benoemt Kerry Underhill tot Senior Vice President Corporate Communications

Zaandam, 20 juni 2005 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat Kerry Underhill met ingang van 1 juli 2005 is benoemd tot Senior Vice President Corporate Communications. In deze functie zal hij rapporteren aan Anders Moberg, President en CEO.

Underhill wordt verantwoordelijk voor Corporate Affairs, Investor Relations, Issue Management, Marketing & Interne Communicatie, Mediarelaties en Voedselveiligheid & Consumentenzaken.

Underhill (46) heeft zowel de Britse als de Nieuw-Zeelandse nationaliteit. Zijn vorige functie was managing director bij Deutsche Bank A.G. in Londen, waar hij aanvankelijk leiding gaf aan de divisies Communicatie en Marketing, alvorens zich te richten op interne communicatie; in deze functie was hij verantwoordelijk voor investment banking, private banking, vermogensbeheer en de retaildivisies. In zijn carrière heeft Underhill ook leidinggevende posities op communicatiegebied bekleed bij UBS AG en Swiss Bank Corporation, terwijl hij verder werkzaam is geweest bij PR-adviesbureaus.

Vóór hij actief werd in de financiële dienstverlening werkte Underhill als journalist in Nieuw-Zeeland, het Midden-Oosten en Engeland. Hij is gespecialiseerd in de communicatie met betrekking tot veranderingsprocessen, crisismanagement en e-communicatie terwijl hij verder regelmatig lezingen houdt over trends in communicatie.

"Wij zijn verheugd dat we een zeer ervaren deskundige hebben gevonden om onze communicatiestrategie tot uitvoering te brengen nu we op het kruispunt staan van de 'Road to Recovery' en onze toekomstige strategische richting," aldus Moberg in een reactie op de benoeming. "Kerry heeft een brede ervaring in financiële dienstverlening en heeft zich bewezen op het gebied van mediarelaties, interne communicatie en het beheer van merkenportefeuilles. We denken dat hij een goede uitbreiding van ons team is."

Underhill is de opvolger van Kiki Stiemer, die een jaar de functie van Senior Vice President Corporate Communications heeft waargenomen en zich nu gaat richten op de implementatie van de lange-termijnstrategie van Ahold ter ondersteuning van de CEO en de andere leden van de Raad van Bestuur.

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02