Edelman - DLV


13 - 6 - 2005

Birgit & Syb gratis in concert . Maar waar?

Veelzijdig duo zingt bekende duetten in Dommelsch Cafés

Birgit Schuurman en Syb van der Ploeg (ex De Kast) treden naast hun al veelzijdige carrières ook op in een nieuwe serie Dommelsch Dubbel Dutch Pop-Up concerten. Het verrassende duo zal Nederland vermaken met vijf Pop-Up concerten. Birgit en Syb treden in de voetsporen van de eerdere succesvolle Dubbel Dutch duos Xander & Do en Ellen ten Damme & Martin Buitenhuis. De concerten vinden plaats tussen 21 en 30 juni in Dommelsch Café's in het hele land. De unieke Pop-Up concerten zijn gratis voor iedereen die via www.dommelsch.nl weet te achterhalen in welk café het duo zal optreden.

De artiesten vormen een opmerkelijk duo. Birgit, momenteel te zien in de musical De Jantjes, hoorde dat de Dommelsch Dubbel Dutch optredens ontzettend leuk zijn: Het leuke aan deze combi met mij en Syb is dat je ons niet zo snel bij elkaar verwacht.

Syb presenteerde zojuist de nieuwe CD Solid Ground van zijn band Spanner en is momenteel te zien in de rockopera Nostradamus van Kayak. Hij zegt over het gekozen Dommelsch Dubbel Dutch repertoire dat bestaat uit Engelstalige duetten, vertaald en gezongen in het Nederlands: Ook al had ik het met ballads gehad na mijn tijd bij De Kast hebben Birgit en ik toch een paar hele mooie ballads uitgekozen My endless love (Mijn grote lief) en Ive had the time of my life (De tijd van mijn leven). Verder gaan we rocken met onder andere Dont you want me (Waarom wil je mij niet) en When love comes to town (Als de liefde komt).

Bekende muzikanten bij Dommelsch Dubbel Dutch

Alle Dommelsch Dubbel Dutch duo's worden muzikaal ondersteund door professionele muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij o.m. Anouk en Trijntje Oosterhuis. Deze band is de drijvende kracht achter de gedurfde interpretaties van de gekozen duetten.

De Concerten zijn een Hit
De eerste twee series Dommelsch Dubbel Dutch concerten waren een hit. Alle Dommelsch Café's die Xander & Do en daarna Martin & Ellen aandeden zaten vol met een enthousiast publiek. Als een lopend vuurtje hadden de bewuste namen van Dommelsch Café's zich via sms, email, weblogs, fanclubsites, radio, tv en kranten verspreid. Een bekende platenmaatschappij ziet zelfs een mogelijke hit in de Nederlandse versie van het Xander & Do duet: 'Ain't no Mountain High Enough' (Er is geen Bergtop Hoog Genoeg) van Marvin Gaye & Tammi Terrel.

De Speurtocht

Dommelsch maakt bekend wie het artiestenduo is en wanneer ze optreden..."Maar waar"? Dommelsch Dubbel Dutch concertkaartjes zijn niet te koop, men moet er echt iets voor doen! Om te kunnen achterhalen waar de concerten zijn moet men de streepjescode van een Dommelsch bierflesje of blikje of de speciale code op de viltjes in Café's invoeren op www.dommelsch.nl. Hier is te zien waar de Pop-Up concerten van een bepaald duo plaatsvinden (uiteraard geldt hierbij vol=vol).

Dommelsch Dubbel Dutch : Het idee
Bekende Nederlandse artiesten vormen speciale Dommelsch Dubbel Dutch duo's. Tussen maart en december 2005 treden diverse duo's elk een aantal keer op in steeds een ander Dommelsch Café. Naast het concept is vooral ook het repertoire uniek; de duo's brengen Engelstalige popnummers die in het Nederlands vertaald zijn.

Antal van Pelt van Dommelsch over de concerten: "Het leuke aan deze Dommelsch Dubbel Dutch Pop-Up concerten is dat de artiesten zo kunnen komen spelen in jouw stamkroeg in Groningen, Amsterdam of Dommelen. De setting is gezellig en intiem en de sfeer is totaal anders dan op traditionele concerten. Daarnaast zijn dit soort 'verrassingsconcerten' nog niet eerder op continue basis door een merk georganiseerd.

Over Dommelsch & muziek

Behalve Dommelsch Dubbel Dutch Pop-Up concerten organiseert Dommelsch samen met Nederlands grootste popmagazine LiveXS 'Dommelsch Locals Only on Tour' waarbij nieuw muziektalent live optredens verzorgt met Dommelsch horecazaken als podium'. Dommelsch is van nature sterk vertegenwoordigd in de muziekgeoriënteerde horeca waardoor een 100% focus op het thema muziek een logisch platform biedt. Voor meer informatie over Dommelsch: www.dommelsch.nl

Meer over Dommelsch:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.dommelsch.nl

Antal van Pelt
Interbrew Nederland
tel: 076-5252141
e-mail: Antal.vanpelt@interbrew.com

Edelman
Olga hesselink
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: olga.hesselink@Edelman.com
website: http://www.Edelman.com/nl

Jan willem te Gussinklo Ohmann
Edelman
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
023-5542030
e-mail: janwillem.tegussinklo@edelman.com