Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Barendrecht onderzoekt verbetering luchtkwaliteit: Dinsdag 21 juni: presentatie uitkomsten TNO-onderzoek

BARENDRECHT (vrijdag 17 juni 2005) ­ De gemeente Barendrecht organiseert op 21 juni een informatiebijeenkomst over de uitkomsten van het TNO-onderzoek naar verbetering van de luchtkwaliteit door het plaatsen van horizontale-as-windturbines. Deze bijeenkomst is bedoeld voor regiogemeenten, de provincie en gemeenten uit de Drechtsteden. De bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis.

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft TNO een windtunnelonderzoek uitgevoerd naar de gevolgen op de luchtkwaliteit in het achterland bij plaatsing van windmolens op de geluidswal langs de A15. Uit het TNO onderzoek blijkt dat plaatsing van windturbines langs de A15 een positief effect heeft op de luchtkwaliteit in Barendrecht-Carnisselande. Bij het onderzoek heeft TNO gebruik gemaakt van windtunnelmetingen en berekeningen van het effect van de windturbines op de concentraties NO2 en fijn stof. Tijdens de informatiebijeenkomst op 21 juni geeft de gemeente Barendrecht een uitgebreide toelichting op de resultaten van dit onderzoek. Tevens stelt de gemeente Barendrecht die middag het onderzoekrapport ter beschikking.

In juni wordt in het college van burgemeester en wethouders een voorstel besproken om vervolgonderzoek uit te laten voeren naar de technische en financiële haalbaarheid van het plaatsen van windturbines op de geluidswal langs de A15.

Noot voor de pers,