AutoRai

Print

MINI gaat verder - drie nieuwe modellen in de schijnwerpers

(21-6-2005)
Omdat MINI rijders gekenmerkt worden door een sterk individualistisch karakter, heeft MINI haar aanbod versterkt met drie nieuwe modellen, elk met een strikt eigen styling en persoonlijkheid: de MINI Seven, de MINI Park Lane en de MINI Checkmate. De nieuwe modellen zijn te bestellen vanaf begin september 2005.

De MINI Seven, MINI Park Lane en MINI Checkmate zetten de reeds lang bestaande merktraditie voort en zijn speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen van een uiteenlopende klantenkring.

Met een uitgebreid aanbod aan opties, bieden deze drie nieuwe modellen nog meer MINI tegen een competitieve prijs. En dat is nog niet alles. Exclusieve nieuwe metallic lakken, nieuwe lichtmetalen velgen, bekleding, designelementen en interieurmaterialen zetten de toon in deze nieuwe MINI modellen en benadrukken daarmee hun unieke karakter. De drie nieuwe MINI karakters zijn uiteraard leverbaar in een groot aantal carrosseriekleuren, stoelbekledingen en met uitgebreide opties, om te voldoen aan elke persoonlijke voorkeur. Er zijn letterlijk geen grenzen aan wat iemand kan bedenken aan individualiteit.

Diepgewortelde roots
Authenticiteit en een sterke verbondenheid met de traditie van zijn beroemde voorganger, zijn niet alleen terug te vinden in het hele concept, maar ook in de modelbenamingen. De namen zijn namelijk afgeleid van drie succesvolle versies van de classic Mini.

De MINI Seven is een moderne interpretatie van de voorvader aller MINIs, namelijk de Austin Seven die Alec Issigonis in 1959 onthulde en die kort daarna bekend werd als de Mini. De auto slaagde er in een heel nieuw autosegment te creëren en de basis te leggen voor het ijzersterke MINI merkimago. De nieuwe MINI Park Lane heeft zijn naam geleend van een exclusieve versie van een originele Mini uit 1987 en de sportieve MINI Checkmate dankt zijn naam aan een andere speciale editie die in 1990 werd geïntroduceerd.

De lifestyle auto - de MINI Seven
Deze MINI, in Nederland verkrijgbaar als MINI One en MINI Cooper, is vooral ontworpen met de lifestyle georiënteerde klant in gedachte. De nieuwe metallic carrosseriekleur Solar Red is alleen verkrijgbaar op de MINI Seven en past uitzonderlijk goed bij het typische MINI design. Kopers van de MINI Cooper Seven kunnen het dak laten uitvoeren in carrosseriekleur of de nieuwe contrastkleur zilver. De buitenspiegelkappen zijn gespoten in dezelfde contrasterende kleur als het dak. Bij de MINI One Seven is het dak standaard uitgevoerd in carrosseriekleur, terwijl de buitenspiegelkappen in glanzend zwart zijn gespoten.
De opvallende 7 afgebeeld onder het voorste linker zijknipperlicht, op het rechter achterspatscherm en op de zwarte dorpels onderstreept het eigenzinnige karakter van de MINI Seven en het rijplezier dat hij biedt. Bovendien geven de nieuwe 15 inch Delta Spoke lichtmetalen velgen, de mistlampen, witte zijknipperlichten en dakspoiler de auto een brutale look. Het ronde logo dat zo kenmerkend is voor de MINI Seven, is niet alleen terug te vinden op de nieuwe, modelspecifieke zwarte stoelbekleding. Het is tevens een opvallend designdetail op de nieuw ontworpen interieurpanelen.

Compacte exclusiviteit de MINI Park Lane
Deze naam is een synoniem voor exclusiviteit, luxe en stijl. Met zijn styling, hoogwaardige materialen zoals zorgvuldig bewerkt leder en chroom en uitgebreide standaarduitrusting, voldoet deze auto aan de wensen van zelfs de meest veeleisende automobilist. De MINI Park Lane, waarvoor speciaal de nieuwe metallic lak Royal Grey is ontwikkeld, is verkrijgbaar in alle modelvarianten.

Deze voorname kleur komt vooral goed tot zijn recht in combinatie met het dak gespoten in de nieuwe contrastkleur zilver (voor MINI Cooper en MINI Cooper S). Het effect wordt nog eens versterkt door de dakspoiler, het Chrome Line exterieur, de verchroomde buitenspiegelkappen en de stijlvolle 16 inch Bridge Spoke lichtmetalen velgen. Op de MINI One versie is het MINI Park Lane dak alleen leverbaar in carrosseriekleur.

Het interieur bewijst definitief dat dit nieuwe model een klasse op zichzelf is. De interieurpanelen in carrosseriekleur, het tweekleurige lederen stuurwiel, de Chrome Line interieurafwerking en de met leder beklede zittingen in Panther Black met pipe design, creëren een ambiance van kleurrijke harmonie en verfijning. De standaard automatische airconditioning zorgt altijd voor een ideale interieurtemperatuur.

De MINI Park Lane is een en al understatement. De discrete logos op de dorpels, B-stijl en vooraan boven de zijknipperlichten zijn de enige subtiele verwijzingen naar zijn exclusieve karakter. Tevens kan als optie gekozen worden voor zilveren strepen over de motorkap die voor net dat beetje extra exclusiviteit zorgen.

Sportieve aantrekkingskracht de MINI Checkmate
Het sportieve uiterlijk van de MINI Checkmate verkrijgbaar als MINI Cooper en MINI Cooper S zal zeker aantrekkingskracht uitoefenen op de sportief ingestelde rijder. De zilveren 17 inch Flame Spoke lichtmetalen velgen, het logo met de finish vlag op de voorspatschermen, de contrasterende zilveren dakkleur en zilveren buitenspiegelkappen passen perfect bij de exclusieve Space Blue carrosseriekleur.
De optionele, nieuw ontworpen zilveren streep over de motorkap is een aanvulling op het contrasterende dak met spoiler en versterkt de sportieve uitstraling van de auto nog verder.

Het sportieve en toch elegante interieur is voorzien van carrosseriepanelen in Space Blue, sportstoelen bekleed met een stof/leder combinatie in contrasterend blauw met zilver, en een tweekleurig lederen stuurwiel, waarmee het unieke karakter van de auto wordt onderstreept. De symbolische finishvlag is niet alleen op de carrosserie te vinden, maar ook op de dorpels.

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe MINI modellen is bovendien veel aandacht besteed aan individualiteit. Daarom is de MINI Checkmate niet alleen in Space Blue leverbaar, maar naar wens ook in vijf andere carrosseriekleuren, met een dak in contrasterend wit of zwart. De MINI Seven is in vijf en MINI Park Lane is in vier andere kleuren leverbaar.