Gemeente Albrandswaard


Afronding project Ouderenproof


Albrandswaard dinsdagmiddag 21 juni, van 15.30 uur tot 17.00 uur is de afsluitende bijeenkomst van het project Ouderenproof in gebouw Het Centrum, Bernhardstraat 3 in Rhoon. Deze middag wordt door het maatschappelijk middenveld, de zorgaanbieders en de gemeente een convenant getekend om tot een integrale nota Ouderen- en gehandicaptenbeleid te komen.

Met het ondertekenen van het convenant, komt een einde aan de 2^e en laatste fase van het project Ouderenproof Albrandswaard. Ouderenproof ging juni 2003 van start, met een grote bijeenkomst, waarbij alle senioren van Albrandswaard waren uitgenodigd.

Uit de aanwezigen is destijds een aantal werkgroepen geformeerd, die de behoeften van de Albrandswaardse senioren op het gebied van wonen, welzijn en zorg heeft gepeild en gebundeld.

In de 2^e fase van het project Ouderenproof zijn verschillende projectgroepen aan de slag gegaan om de aanbevelingen te verwoorden in een rapport, waar de gemeente, het maatschappelijk middenveld en de aanbieders van wonen, welzijn en zorg mee aan de slag kunnen.

De projectgroepen uit de 2^e fase, bestonden uit vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, de aanbieders van zorg en wonen, belangenbehartigers en beleidsmedewerkers van de gemeente. Het proces werd op de voet gevolgd door een zogenaamde waakhondencommissie' die bestond uit Albrandswaardse senioren.

Wethouder De Jongh: De strekking van het convenant is, de samenwerking, zoals de afgelopen jaren is opgebouwd tijdens het project Ouderenproof, te behouden. Zo komt er een structureel woon- welzijn en zorgberaad, waarbij de gemeente, het maatschappelijk middenveld en belangenbehartiging van ouderen en gehandicapten de voortgang van de nota zullen bewaken. We vinden het als college uiterst belangrijk, dat de senioren van Albrandswaard ook in het volgende traject bij de vorming van het beleid betrokken blijven. Zij hebben immers de bouwstenen aangereikt waarmee we nu gaan bouwen aan een Albrandswaard dat zich met recht ouderenproof mag noemen.