Ingezonden persbericht


UNISYS OPENT LINUX-MIGRATIECENTRUM IN NEDERLAND

Schiphol-Rijk, 21 juni 2005 - Unisys heeft in zijn Nederlandse vestiging in Schiphol-Rijk een nieuw Linux-migratiecentrum geopend. Het centrum is opgericht ter ondersteuning van de wereldwijde overeenkomst met Novell, Inc. Die is erop gericht bedrijven te helpen bij het profiteren van de voordelen van op Linux gebaseerde platforms, waaronder lagere kosten en grote flexibiliteit.

In het centrum kunnen klanten van Unisys gebruikmaken van de expertise van Unisys en Novell bij het poorten van hun volledige applicatieomgevingen van Sun Solaris-platforms naar op Intel gebaseerde ES7000-systemen met Novell SUSE Enterprise Server. Het centrum biedt in dit verband een volledige migratiecyclus, waardoor klanten beter inzicht krijgen in de voordelen van de overstap op Linux. Deze overstap leidt volgens Unisys en Novell tot lagere kosten per transactie, minder complexe serverinfrastructuren, efficiënter gebruik van systemen en betere serviceniveaus.

UNIX/RISC is al meer dan twee decennia de standaard voor grote zakelijke datacenters. De risico's die gewoonlijk gepaard gaan met het migreren van bedrijfsapplicaties, hebben CIO's er tot nu toe van weerhouden om afscheid te nemen van kostbare, merkgebonden platforms. Dankzij het partnership van Unisys en Novell zijn deze risico's sterk teruggedrongen en is een belangrijke kloof gedicht.

De kern van de samenwerking tussen Unisys en Novell ligt in de expertise van Novell op het gebied van Linux en Identity Management (IM), en in de kennis van Unisys in het optimaliseren van grootzakelijke computersystemen. Dankzij de samenwerking tussen beide partijen kunnen bedrijven hun infrastructuren consolideren en hun databases migreren van legacy-UNIX-platformen naar kosteneffectieve Intel-omgevingen met Novell SUSE Enterprise Server. Door gebruik te maken van de Unisys ES7000-systemen, vergroten bedrijven de mogelijkheden voor systeemtoewijzing en zijn ze flexibeler door de inzet van open omgevingen.

"Unisys en Novell kunnen gezamenlijk de risico's die gepaard gaan met het migreren van bedrijfskritische applicaties van UNIX naar een Intel-platform, verminderen. Wij kunnen bedrijven actief helpen bij het transformeren van hun infrastructuur van merkgebonden UNIX-servers die kostbaar in beheer zijn, naar de flexibiliteit van Novell SUSE Linux", zegt Steve Rawsthorn, Vice-President Sales & Marketing van Unisys.

Johan Rosius, Vice-President of Alliances EMEA van Novell, zegt: "Novell en Unisys bieden bedrijven een echt alternatief: een volwassen en stabiele technologie die ondersteund wordt door een ervaren supportorganisatie die 24x7x365 actief is. Unisys en Novell stellen bedrijven die UNIX/RISC-platforms gebruiken, in staat om te rationaliseren door het aantal besturingssystemen te verminderen en gebruik te maken van standaardplatforms. Organisaties kunnen zo betere diensten verlenen tegen lagere kosten."

Unisys organiseert eind juni 2005 een seminar over de voordelen van een migratie naar Linux. Meer informatie daarover is beschikbaar op http://www.unisys.com/about__unisys/news_a_events/all__events/event__20050502120350.htm.

###

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het bedrijf richt zich met name op grote bedrijven met transactie-intensieve IT-omgevingen. De medewerkers van Unisys combineren expertise in consultancy, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en met gedrevenheid. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel.