Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

21-06-2005
Regels voor sportverenigingen

Sportverenigingen krijgen op veel manieren te maken met Wet- en Regelgeving. De consequenties van de regels zijn voor een vrijwillige sportbestuurder moeilijk te overzien. Wie is waar verantwoordelijk voor en in welke situatie, hoe zit het met de belastingen, verzekeringen of de hygiëne? Gebleken is bijvoorbeeld dat in Friesland slechts 1 van de 5 verenigingen de verplichte risico-evaluatie uit de Arbowet heeft uitgevoerd. Oorzaak? Geen onwil, maar meestal onbekendheid met de regels.

Door de grote vraag naar ondersteuning op dit gebied heeft SPORT fryslân een CD-rom ontwikkeld waarin aspecten van wet- en regelgeving staan beschreven. Aan de hand van minimale eisen en praktische stappenplannen wordt de bestuurder geholpen bij de juiste toepassing van Wet- en Regelgeving binnen de eigen vereniging.

"Wad in Beweging" wil de verenigingen die hier behoefte aan hebben graag deze cd-rom aanbieden. Voor de vereniging / stichting zijn hier geen kosten aan verbonden. De cd-rom is te bestellen Hilde Dijk, de projectmedewerkster van Wad in Beweging; via e-mail: h.dijk@sport-frl.nl of telefonisch: (058) 267 79 32 of (06) 464 376 79.

---

© 2002 Gemeente Ameland