Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Uitwerkingsplan Bakemabuurt

Het uitwerkingsplan voor de vernieuwing van de Bakemabuurt is in concept klaar. Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel is akkoord met dit concept en geeft bewoners en andere belanghebbenden de gelegenheid om nog een keer commentaar te geven op het plan. Dat kan gedurende de inspraakperiode, van 15 juni tot 14 juli 2005.

Op deze pagina:
Inzage in het Uitwerkingsplan
Reageren op het Uitwerkingsplan
Wat gebeurt er met uw reactie?
Hoofdpunten Uitwerkingsplan Bakemabuurt

Inzage in het Uitwerkingsplan
U kunt het Uitwerkingsplan Bakemabuurt downloaden onder deze tekst. Om het te bekijken, heeft u het gratis programma Adobe Reader nodig (download het hier).

Het Uitwerkingsplan Bakemabuurt en de maquette liggen ook ter inzage: Datum: 15 juni tot en met 13 juli 2005
Locaties: de hal van het Tuinstadhuis (Plein '40- '45 nr. 1) en Het Pluspunt (Albardakade 5).

Reageren op het Uitwerkingsplan
De inspraakeriode duurt van 15 juni tot 14 juli 2005. U kunt in deze periode op verschillende manieren het plan inzien en uw reactie geven.


1. Uw reactie op het Uitwerkingsplan kunt u tot 14 juni e-mailen naar mevrouw M. Linthout, ter attentie van het Dagelijks Bestuur, onder vermelding van "Bakemabuurt". Het e-mailadres is MLinthout@geuzenveld.amsterdam.nl.


2. U kunt naar de inloopbijeenkomst gaan:
Datum: donderdag 23 juni 2005
Tijd: u kunt binnenlopen tussen 16.30 en 20.30 uur. Locatie: Tabitha (Jan Bongastraat 5)

Hier kunt u het plan en de maquette ter plekke bekijken en uw reactie geven. Portefeuillehouder Piet Dikken is aanwezig om de in het plan gemaakte keuzes toe te lichten.

Tijdens de inloop kunt u ook informatie krijgen over wat er met uw woning gebeurt, wanneer uw woning wordt aangepakt en hoe de herhuisvesting geregeld is.


3. Uw schriftelijke reactie op het Uitwerkingsplan kunt u tot 14 juli 2005 sturen naar:
Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer
T.a.v. het Dagelijks Bestuur
onder vermelding van: Inspraak Bakema
Postbus 67018
1060 JA Amsterdam

Wat gebeurt er met uw reactie?
Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel bekijkt of de inspraakreacties aanleiding zijn om het Uitwerkingsplan aan te passen. Vervolgens legt het Dagelijks Bestuur het plan en de inspraakreacties ter besluitvorming voor aan de stadsdeelraad.

Op woensdagavond 21 september 2005, om 19.30 uur ligt het Uitwerkingsplan Bakemabuurt ter advisering voor in de raadscommissie fysiek. Als u bij deze vergadering wilt inspreken, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de raadsgriffie, per telefoon 020 889 8138 of via e-mail: griffie@geuzenveld.amsterdam.nl.

De stadsdeelraad besluit op dinsdagavond 4 oktober 2005 om 20.00 uur over het Uitwerkingsplan Bakemabuurt.

Hoofdpunten Uitwerkingsplan Bakemabuurt
De Bakemabuurt heeft alles in zich om een buurt te worden, waar het goed wonen en werken is. De ligging is gunstig, tussen het Lambertus Zijlplein met al zijn voorzieningen, de vernieuwde Geuzenbaan en het groene Eendrachtspark.

De buurt is uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Alleen de kwaliteit van de woningen voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

In dit uitwerkingsplan staan voorstellen voor vernieuwing van de Bakemabuurt. Zo krijgt de Timotheusschool een nieuw onderkomen op een andere plek. Er komen eengezins- en patiowoningen waar nu nog portiektetageflats staan.

Niet alle flats worden echter gesloopt. De meest karakteristieke appartementencomplexen blijven staan. Zij worden gerenoveerd en doen straks onder andere dienst als seniorenwoningen.

Op de plaats van de school en de personeelsflat van Tabitha staan straks twee hoge woontorens, als markeringspunten in het park. Het uitwerkingsplan Bakemabuurt is opgesteld door het stadsdeel en Far West.

Informatiekrant
Naast het Uitwerkingsplan, kunt u ook de Informatiekrant Bakemabuurt hieronder downloaden. Deze krant, die de hoofdpunten van het Uitwerkingsplan op een rijtje zet, is bij de start van de inspraakperiode ook huis-aan-huis in de Bakemabuurt verspreid.

Bijlage(n):
Informatiekrant Bakemabuurt
Uitwerkingsplan Bakemabuurt (concept)