GS-besluitenlijst d.d. 21 juni 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer 25

Nummer

Onderwerp

Besluit


1

Gemeente Coevorden; bestemmingsplan Buitengebied Dalen.

Gedeputeerde staten hebben het bestemmingsplan Buitengebied Dalen van de gemeente Coevorden gedeeltelijk goedgekeurd. Het bestemmingsplan geeft buiten de essen onvoldoende bescherming van archeologische waarden in gebieden waar sprake is van een hoge verwachtingswaarde. Dit is aanleiding om aan delen van de plankaart goedkeuring te onthouden. Om te voorkomen dat de waarden alsnog verloren gaan is tevens besloten een aanlegvergunningstelsel voor deze gebieden op te leggen. Dit betekent dat voor bodemkundige bewerkingen dieper dan 30 cm - bijvoorbeeld diepploegen - voortaan een vergunning is vereist. Ook hebben GS onder meer niet kunnen instemmen met het toestaan van nieuwe bebouwing in de randzones rondom de essen. Nieuwe bebouwing dient beperkt te blijven tot de bestaande
bouwperdelen.
Gedeputeerde staten hebben verder aangegeven het belangrijk te vinden dat de gemeente begint met het opstellen van 1 plan Buitengebied Coevorden. De gemeente heeft nu nog 5 bestemmingsplannen voor het buitengebied.


2

Awb-bezwaarschrift van Groningen Airport Eelde te Paterswolde inzake afwijzing verzoek beeldendekunstsubsidie 2004-35.

GS hebben besloten het bezwaar

schrift aan te houden en de aan-

vraag opnieuw voor te leggen aan deskundigen.


3

Beantwoording vragen statenlid Kloos over audit EPD D2 Groningen-Drenthe 1997-1999.

Antwoorden vastgesteld op vragen van statenlid Kloos.


4

Opleggen last onder dwangsom in verband met overtreding artikel 10.2 Wet5 milieubeheer. De heer Koopman te Barger-Compascuum

Het college heeft een dwangsom opgelegd aan de heer H. Koopman omdat hij afval heeft opgeslagen op een ontgrondingenterrein in de gemeente Emmen. Het terrein ligt ten oosten van de Limietwijk in Barger-Compascuum. Het gaat om een partij landbouwcompost van ± 1000m3 die vervuild is met o.a. steen, hout, glas en plastic. Na herhaaldelijke waarschuwingen dwingt het college Koopman nu tot opruimen. Voor elke week dat de grondeigenaar het afval niet opruimt, krijgt hij een dwangsom van 2000 euro opgelegd met een maximum van 8000 euro.


5

Herziening aanbestedingsbeleid werken.

Actualisatie van het aanbestedingsbeleid voor werken, diensten en leveringen.

De nota Aanbestedingsbeleid Werken is vastgesteld, inclusief het toepassen van het Aanbeste-dingsreglement Werken (ARW 2004). De Bouwsector is in de gelegenheid gesteld om op het con-cept een reactie te leveren.

Daarnaast is het huidige aanbestedingsbeleid voor diensten en leveringen geactualiseerd.


6 Benoeming nieuwe leden Programmaraad RTV Drenthe

Op voordracht van de directie van de RTV Drenthe 3 nieuwe leden benoemen voor de Programmaraad voor 4 jaar.

Dhr.J.C.G. Roks uit Gieten, voor de sector maatschappij zorg en welzijn.

Dhr. drs. E. Akkerman uit Klazienaveen, voor de sector kerkelijke en levensbeschouwelijke stromingen.

Mevr. F. Pentury uit Assen, voor de sector etnische en culturele minderheden.

Ingestemd met bijgevoegde brieven.


7

Toekenning subsidies ICT-tender.


1. Subsidies van in totaal

603.570,-- toegekend aan de projecten die door de Provinciale Beoordelingscommissie zijn neergezet op de plaatsen 1 tot en met 12 en dit dekken uit de gereserveerde middelen subsidies ICT-tender en procesgeld ICT-tender.


2. Subsidies van in totaal

207.500,-- toegekend aan de projecten die door de Provinciale Beoordelingscommissie zijn neergezet op de plaatsen 13 tot en met 17 en dit dekken uit de bijdrage Drentheringen en procesgeld ICT-tender.


3. De bijdrage aan het project De Buurman vastgesteld op 38.000,--.


4. Geen subsidie toekennen aan de projecten die door de Provinciale Beoordelingscommissie zijn neergezet op de plaatsen 18 tot en met 21.


5. De overige ingediende projecten op basis van de door de Provinciale Beoordelingscommissie vastgestelde gronden afgewezen.


8

Stand van zaken verdubbeling N33, Assen-Zuidbroek.

Informeren leden van provinciale staten over de voortgang van de verdubbeling rijksweg N33 tussen Assen en Zuidbroek.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen