Dienstenbond CNV

Menzis: harmonisatie arbeidsvoorwaarden
21-06-2005

Onlangs hebben wij als CNV Dienstenbond overleg gehad met uw werkgever omtrent de actuele situatie bij Menzis. Uiteraard is lang stilgestaan bij de invoering van de basisverzekering maar ook de wens van de werkgever om te komen tot een harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden nu alle medewerkers behoren tot één Mezis.

Door het verschuiven en optuigen van de diverse projectgroepen doet het fenomeen zich voor dat een medewerker van Amicon of NVS bijvoorbeeld een andere reiskostenvergoeding krijgt dan degene van Geové terwijl ze aan hetzelfde project werken. Uiteraard is dat vanuit de historie te verklaren maar het streven van uw werkgever is gericht op het zoveel mogelijk harmoniseren van dergelijke arbeidsvoorwaarden tot een uniforme Menzis brede regeling. Het is de ambitie van uw werkgever om eind december van dit jaar de eerste grote stappen op het gebied van harmonisatie concreet op papier te hebben zodat die (fasegewijs) ingevoerd kunnen worden.

Concreet betekent dit dat we als CNV Dienstenbond aangegeven hebben dat de procedure om tot harmonisatie te komen maar gestart dient te worden met een uitgebreide inventarisatie van de huidige arbeidsvoorwaarden. Immers naast de CAO afspraken zijn er ook afspraken die in het verleden door de OR gemaakt zijn en wellicht hebben medewerkers daarnaast ook nog individueel in hun arbeidsovereenkomst vastgelegde afspraken gemaakt. Pas na een uitgebreide inventarisatie kan gesproken worden over de vraag over welke arbeidsvoorwaarde er met welke partij onderhandeld moet worden waarbij het onze intentie is dat OR en bonden onderling duidelijk moeten afstemmen wie over welke afspraak met de werkgever gaat praten. Het lijkt ons handig dat als de afspraken in het verleden gemaakt zijn met de OR de OR degene is met wie de werkgever probeert een hernieuwde afspraak te maken. Als CNV Dienstenbond nemen we nu op voorhand al het standpunt in dat we het voorbehoud willen maken dat bij alle afspraken tussen de OR en de werkgever of tussen bonden en werkgever geldt dat deze pas definitief worden op het moment waarop bonden en OR gezamenlijk hebben beoordeeld dat het totale pakket aan geharmoniseerde arbeidsvoorwaarden de toets der kritiek kan doorstaan. Wel is duidelijk dat uw werkgever de arbodienst ARDYN nu even niet in deze discussie wil meenemen om de harmonisatie niet nodeloos gecompliceerd te maken.

Op 1 juli a.s. spreken we als bonden met een delegatie van de OR en uw werkgever over de opzet van een dergelijke harmonisatietraject. Mocht u daar ideen over hebben laat het ons dan weten. Als er op 1 juli wat meer handen en voeten aan het verhaal van de werkgever zitten zullen we u hierover verder informeren.

Tijdens het overleg met uw werkgever is specifiek aan ons als CNV Dienstenbond nog een belangrijke toezegging gedaan. Als CNV Dienstenbond hebben we bemoeienis gehad met de afwikkeling van een groep van medewerkers uit Deventer die geconfronteerd zijn met het stopzetten van het thuiswerken per 1 augustus 2005. Deze NVS medewerkers zijn ooit op verzoek van hun werkgever verhuisd naar Deventer maar werden nu gedwongen om naar Rotterdam te gaan. Daarbij was er op locatie een discussie of deze medewerkers nu verplaatst werden en dus niet onder het Sociaal Plan vielen. Door onze bemoeienis is dit nu rechtgezet. Er is ons duidelijk toegezegd dat deze medewerkers vallen onder het Sociaal Plan Menzis.

Tenslotte is er op bestuurlijk niveau aangegeven dat er bewondering is voor de wijze waarop de medewerkers zich nu een breuk sjouwen om op 1 januari klaar te zijn voor de nieuwe stelselwijziging. Uw werkgever heeft er dan ook alle vertrouwen in dat op 16 december a.s. de bijna twee miljoen verzekerden een nieuwe polis met nieuwe premie hebben ontvangen. Als CNV Dienstenbond vertrouwen wij erop dat het resultaat van uw inspanningen op de lange termijn dan ook door uw werkgever vertaald wordt in werkgelegenheidsbehoud. Mocht u naar aanleiding van deze info nog opmerkingen of vragen hebben neem dan gerust contact op met uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken per email g.seffinga@cnvdibo.nl of per telefoon 0512-583 440.