Politie Hollands Midden

Datum: 21 juni 2005

Schoonhoven /

Ouderkerk a/d IJssel /

Krimpen aan den IJssel Bromfietscontrole

De politie heeft op maandag 20 juni een bromfietscontrole gehouden op de G.J. van Heuven Goedhartweg, Kalverstraat en de Algeraweg. Diverse bromfietsers werden gecontroleerd. Er werd tweemaal een beuring uitgeschreven voor een te hoog vermogen, tweemaal voor het niet dragen van een helm en eenmaal voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat.

Alphen a/d Rijn/ Hazerswoude-Rijndijk/ Bodegraven Snelheidscontrole N11 RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 20 juni met de radarauto een snelheidscontrole gehouden op de N11. Het merendeel van de bestuurders hield zich aan de snelheid van 100 km/uur. Slechts een kleine minderheid, bijna 3% oftewel 300 bestuurders, reed te hard. Zij krijgen binnenkort de bekeuring in de brievenbus. Op de kruisingen bij Zoeterwoude-Rijndijk en de Leidsche Schouw én bij het viaduct van de N209 (Gemeneweg) van de N11 staan sinds enige tijd flitspalen. Op de kruisingen geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Deze flitspalen zijn in werking sinds 25 mei en constateren gemiddeld zo'n 800 overtredingen per dag. Naar verwachting zal dit aantal dalen naarmate de palen er langer staan.

Alphen a/d Rijn Onder invloed en zonder rijbewijs

De politie heeft dinsdag 21 juni een 24-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd rond 03.00 uur te controle staande gehouden op de Sportlaan. Hij bleek te hebben gedronken én geen rijbewijs te hebben. De ademanalyse wees 610 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs normaliter ingevorderd. Voor zowel rijden onder invloed als rijden zonder rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Leiden Aanrijding tractor /fietser Op maandag 20 juni omstreeks 14.55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Vlietweg tussen een tractor en een fietser. De 70-jarige bestuurder van de tractor haalde op de Vlietweg een drietal fietsers in. Op het moment van inhalen zwaaide de cirkelmaaier (welke niet goed geborgd zat) die aan de achterzijde van de tractor was bevestigd naar rechts die een van de fietsers raakte. Op deze fiets zaten twee 14-jarige jongens uit Leiden die hierdoor ten val kwamen. Zij liepen letsel op aan been en arm. Zij werden overgebracht naar het LUMC. De verkeersdienst stelde een onderzoek in.

Leiden Beroving Op maandag 20 juni omstreeks 16.30 uur heeft er een beroving plaatsgevonden op de Broekweg, van een 16-jarige jongen uit Oegstgeest. De jongen fietste over de Broekweg en passeerde daarbij een man die met zijn scooter stilstond. Bij het passeren werd tegen de fiets van de jongen aan geschopt waardoor hij ten val kwam. De bestuurder van de scooter trok hierop een mes en richtte deze op de keel van de jongen. De man dwong de jongen geld te geven waarna de jongen zijn portemonnee afstond. Vervolgens is de dader op zijn scooter onder het spoortunneltje richting de Merenwijk weggereden. Het betrof een blanke man van ongeveer 18 jaar oud. Hij had donkerblond haar, met lange overeind staande gelstekels (zogenaamde spikes). Hij reed op een paars / zwarte scooter. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Leiden onder telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden Poging beroving Op maandag 20 juni omstreeks 19.50 uur heeft er een poging beroving plaatsgevonden op de Truus Wijsmullertunnel. Een 14-jarige jongen uit Leiden fietste uit de tunnel toen opeens een jongen en een meisje uit de struiken sprongen. De mannelijke verdachte trok een mes en vroeg de jongen om zijn portemonnee. De jongen sloeg hierop de verdachte en fietste hierop weg. Hij zag dat de beide verdachte op een zwarte snorfiets wegreden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Leiden onder telefoonnummer 0900 - 8844. ----------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie/

Politie Hollands Midden