MediaPlaza


Meer doen met minder Introductie

Meer doen met minder

Efficiënter omgaan met ICT-middelen

Introductie

Woensdag 22 juni 2005
10.00 - 16.00 uur
Media Plaza, Utrecht

Doelstellingen met outsourcing worden momenteel slechts in beperkte mate gehaald. Een derde van alle huidige outsourcing deals is tot stand gekomen met kostenreductie als belangrijkste uitgangspunt. Verder blijken het flexibiliseren van personeels- en operationele kosten en betere profilering van de 'core business' belangrijke motieven te zijn. Veel organisaties zijn op dit moment echter ontevreden over de mate waarin de outsourcingsdoelen bereikt worden. Het moet en kan beter, maar hoe?

Dit seminar geeft inzicht in de mogelijkheden van ICT-outsourcing en brengt de belangrijkste aandachtspunten in kaart. Outsourcing is serious business maar in de praktijk zijn er nog te veel obstakels die succes kunnen verhinderen. Welke strategische keuzes dient u te maken? En wie helpt u daarbij? Leer er meer over op 22 juni tijdens Efficiënter omgaan met ICT-middelen .
Seminarprogramma

---

Trends
Opening door de dagvoorzitter Hennie van Velzen, Media Plaza

Outsourcing in goede banen leiden
Wat zijn de voordelen van outsourcing? Wat zijn de huidige ontwikkelingen op het gebied van outsourcing? Welke trends zijn er zichtbaar ?

Management perspectief

* Elisabeth Sparrow (UK), specialist op het gebied van outsourcing en voorzitter van een werkgroep van de British Computer Society
* Marja van Strien, directeur Shared Services Ministerie van VWS
---

Technologie in de praktijk
We presenteren drie rondes met sessies van 40 minuten waarin voor een aantal sectoren zal worden toegelicht hoe organisaties outsourcing toepassen. Er is in deze sessies ruimschoots de tijd om met elkaar in discussie te gaan en vragen te stellen. U kunt kiezen uit:
* Kostenreductie door outsourcing: waarheid of mythe?
* Outsourcing een stap verder: offshoring
* Outsourcing en de invloed op de arbeidsflexibiliteit
* Nadruk op de core business: wat wordt er wel en niet uitbesteedt? En wat zijn de gevolgen voor het business proces management?
* Outsourcing en security: wie waarborgt de veiligheid en bedrijfscontinuïteit?

* Vergroting ICT-beheerbaarheid door outsourcing
---

Informatiemarkt
Bezoek de informatiemarkt waar partners hun producten demonstreren. De informatiemarkt biedt u de gelegenheid om in korte tijd kennis te maken met de producten van diverse leveranciers. U kunt zich tevens laten informeren over de activiteiten van Security Plaza.
---

Netwerkborrel
Aan het einde van het seminar is er voldoende gelegenheid nader kennis te maken met participanten en deelnemers. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u ervaringen uitwisselen en contacten leggen.

---

Voor wie is dit seminar bedoeld?

* Directie

* Hoger management algemeen

* ICT directeuren

* ICT managers

* HR-managers

* CFO

Sponsoring
Wilt u sponsor worden of aan dit seminar een inhoudelijke bijdrage leveren?
Neem dan contact op met Ernst Kolmeijer, 030 - 291 41 95, Ernst.Kolmeijer@mediaplaza.nl

SecurityPlaza.nu
Security Plaza is een initiatief van Stichting Media Plaza, waarbij het uitwisselen van ervaringen en informatie over security centraal staat. Het is een onafhankelijk platform, waarin de belangrijkste aanbieders van securityoplossingen en branchevakorganisaties zich hebben verenigd. Het platform richt zich met name op de drie aandachtsgebieden: awareness, informatiebeveiliging en netwerkbeveiliging.